Κακοκαιρία - Απίστευτο: Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας ο υδράργυρος θα δείξει -12 βαθμούς

Newsbomb

Ειδήσεις για κακοκαιρία - Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες – Στην «κατάψυξη» και σήμερα η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας και σήμερα, Πέμπτη (01/12/2016) η χώρα. Ο υδράργυρος κάνει βουτιά πέφτοντας σε πολλές περιοχές ακόμα και στους -12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 (μείον 3) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12) έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Ήπειρο από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλία από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς Kελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -4 (μείον 4) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Nεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά Η θερμοκρασία από 6 εως12 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επέλαση του χιονιά στη χώρα μας

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved