ΕΛΛΑΔΑ

Ο χάρτης της… πείνας: Δες online πού υπάρχει καντίνα κοντά σου!

Ο χάρτης της… πείνας: Δες online πού υπάρχει καντίνα κοντά σου!

Η λύση για την πείνα, ειδικά όταν είσαστε στο δρόμο και δεν έχετε ιδέα που θα βρείτε το κοντινότερο σημείο που προσφέρει φαγητό, είναι εδώ!

Η ιδέα ανήκει σε έναν 29χρονο από τα Γιαννιτσά. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σπούδασε λογιστική και εργάζεται ως υπάλληλος σε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη αλλά η ιδέα του εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και... γιατρεύει την πείνα.

«Μετά από μια βραδινή έξοδο με φίλους μου, σταματήσαμε σε μια καντίνα στη Θεσσαλονίκη για ένα σουβλάκι», εξηγεί ο ίδιος στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα.

«Εκείνη τη στιγμή μου ήρθε η ιδέα πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν σε ποια σημεία υπάρχουν καντίνες. Έτσι, βάλθηκα να κάνω μια σελίδα με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για το πού ακριβώς βρίσκεται μια καντίνα κοντά του σε πραγματικό χρόνο. Κάτι σαν τον χρυσό οδηγό, αλλά να μπορείς να το βλέπεις σε χάρτη. Έτσι δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα kantines-online.gr», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

kantines2

Έχοντας ήδη βρει τον τρόπο να «στήσει» την ιστοσελίδα με τη βοήθεια της συζύγου του, η οποία σπούδασε εφαρμοσμένη πληροφορική, ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε στο επόμενο βήμα, να συγκεντρώσει στοιχεία για το πού υπάρχουν καντίνες.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι στην υλοποίηση της ιδέας της ιστοσελίδας ήταν να βρω πού υπάρχουν καντίνες. Και η λύση ήταν μία. Να πάρω τους δρόμους και να τις ψάχνω... Μη νομίζετε ότι δεν έτρωγα κιόλας», σημειώνει.

Ο ίδιος «όργωσε» μεγάλο μέρος της Ελλάδας για να καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία για την ιστοσελίδα όμως, όπως προσθέτει, «είναι αδύνατον για κάποιον να μπορέσει να διανύσει όλη την έκταση της χώρας».

Στις περιοχές που κατάφερε να πάει, οι περισσότεροι καντινιέρηδες τον υποδέχθηκαν με χαμόγελο και ήταν θετικοί ως προς την ιδέα της καταχώρησης της καντίνας τους στην ιστοσελίδα, αφού πρόκειται -όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος- για μία δωρεάν υπηρεσία.

Όσοι «επισκέπτοντα» την ιστοσελίδα – στην οποία προς το παρόν «φιλοξενούνται» 36 καντίνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- μπορούν εύκολα και γρήγορα να εντοπίσουν αν βρίσκεται κοντά τους μία καντίνα, αλλά και το μενού που διαθέτει.

Στο μέλλον, ο κ. Παπαδόπουλος έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό με περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα, ενώ στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας εφαρμογής (application) για «έξυπνα» κινητά, ούτως ώστε όσοι ενδιαφέρονται να έχουν τις πληροφορίες της ιστοσελίδας και στο κινητό τους.