Οι ταξιτζήδες περικύκλωσαν τη Βουλή

Newsbomb

Σε στάση πληρωμών καλεί τους οδηγούς ταξί ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ

«Κίτρινος πυρετός» στην Αθήνα! Ορδές αυτοκινητιστών πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης στέλνοντας ένα ηχηρότατο μήνυμα στη κυβέρνηση αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κάλεσε τους οδηγούς ταξί να μην πληρώνουν τις εισφορές τους σε ΟΑΕΕ και τράπεζες, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα κάψουν τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους σε περίπτωση που οι τράπεζες επιχειρήσουν να τους τα κατασχέσουν.

Παράλληλα, οι οδηγοί ξεκινούν και οργανωμένη πληροφόρηση του κοινού μέσα στο ταξί, ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός κατά της Κυβέρνησης και αυτή τελικά να πέσει, τόνισεο κ. Λυμπερόπουλος.

Η πορεία ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο με χιλιάδες οδηγούς-υπολογίζεται πως ξεπερνούν αριθμητικά τις 7.000- να δίνουν το στίγμα της σημερινής κινητοποίησης φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Στην κεφαλή της πορείας, προπορεύεται μηχανοκίνητη ομάδα, αποτελούμενη από οργισμένους μηχανόβιους ιδιοκτήτες ταξί.

Κλειστή αυτή την ώρα είναι η Πατησίων ενώ αναμένεται η τροχαία να απαγορεύσει τη κίνηση σε Σταδίου, Βασ. Σοφίας και άλλους κεντρικούς δρόμους όπου θα περάσει η πορεία. Φυσικά, από την κινητοποίηση έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει έξω από τη Βουλή τον φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι και στην πλατεία Συντάγματος.

Το «σιδηρούν τείχος» στήθηκε προκειμένου να κρατήσει μακριά τους διαδηλωτές και να αναχαιτίσει τυχόν κύμα βίας. Περιμετρικά έχουν ακροβολιστεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην Μάρνης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις τελικές ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι αυτοκινητιστές, φέρονται να έχουν απευθύνει πρόσκληση προς τους συναδέλφους τους από την επαρχία προκειμένου η πορεία να έχει δυναμικό χαρακτήρα.

Πάντως το βράδυ, έχουν προγραμματίσει συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων των αυτοκινητιστών,
προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Διαβάστε επίσης: Δεν κάνει πίσω ο Ραγκούσης για τα ταξί....

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved