ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στα Τρίκαλα: Γι’ αυτό σκότωσα τον αδερφό μου

Φονικό στα Τρίκαλα: Γι’ αυτό σκότωσα τον αδερφό μου

Προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε ο 66χρονος Κωνσταντίνος Μπαλντούνας ο οποίος σκότωσε τον αδελφό του Βάιο την περασμένη Παρασκευή στο Μεγαλοχώρι.

Συγκλονίζει ο αδερφοκτόνος – Τα περιουσιακά και τα υπονοούμενα για τη σχέση πατέρα - νύφης

Το φρικτό έγκλημα σημειώθηκε όταν ο Βάιος Μπαλντούνας πήγε μαζί με την σύζυγό του οπλισμένοι με αγροτικά εργαλεία (τσαπιά και δικέλλια,) στην γειτονική κλειδαμπαρωμένη με τεράστιες αλυσίδες εξώπορτα του διπλανού σπιτιού του αδερφού του Κωνσταντίνου Μπαλντούνα φωνάζοντας και βρίζοντας γιατί προφανώς πήραν στα χέρια το εξώδικο που είχε κάνει ο αδερφός του τόσο για την διαφορά των ελάχιστων μέτρων οικοπέδου και μιας αποθήκης.

Ο δράστης πήρε το κυνηγετικό όπλο και βγήκε να πυροβολήσει στον αέρα, όπως είπε στην σύζυγό του (κάτι που είχε κάνεις κι άλλες φορές σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων), μόνο που αυτή τη φορά πέτυχε τον αδερφό του που σύρθηκε αιμόφυρτος μέχρι την πόρτα του δικού του σπιτιού, για να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ο 66χρονος στη μαραθώνια απολογία του η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι προέβαλε διάφορα ελαφρυντικά, τα οποία σε πρώτη φάση δεν έγιναν δεκτά. Ωστόσο και δια του δικηγόρου του κατέθεσε σειρά αιτημάτων, ζητώντας να γίνει αναπαράσταση του φονικού, προκειμένου να διαπιστωθεί πως εβλήθη το θύμα, τον ορισμό τεχνικού συμβούλου-πραγματογνώμονα για την υπόθεση, ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται, αλλά και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων πέριξ της οικίας του για να διαπιστωθεί αν όντως το θύμα επιχείρησε να εισβάλει στην οικία του με μαχαίρι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Κατά τα λοιπά στην μαραθώνια απολογία του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr για ακόμη μια φορά ο δράστης επανέλαβε πως εξερράγη όταν ο αδελφός του άφησε υπονοούμενα για ερωτική σχέση του μακαρίτη του πατέρα τους με τη σύζυγό του...

Ο δικηγόρος του δράστη Δημήτρης Σαμαρτζής μιλώντας στο trikalavoice.gr αναφέρει πως «η απόφαση προφυλάκισης ήταν αναμενόμενη, ωστόσο ελπίζουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να διαλευκανθούν πολλές πτυχές της υπόθεσης και η ποινή να διαμορφωθεί αναλόγως».