ΕΛΛΑΔΑ

Be finnovative: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος

Be finnovative: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος

Θες να κάνεις τη super fintech ιδέα σου να φθάσει ψηλά;

Έλα στο ειδικά σχεδιασμένο 6μηνιαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης ομάδων και επιχειρήσεων στον αναπτυσσόμενο κλάδο του #fintech με mentoring, coaching, τεχνική υποστήριξη και resources.

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη εταιριών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος, διοργανώνουν το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab.
O δεύτερος κύκλος του εξάμηνου προγράμματος be finnovative ξεκινάει μετά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017.

Χρονοδιάγραμμα και βήματα.

● Η υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενους και ομάδες ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2017 και λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2017 στις 15:00.

● Οι ομάδες που θα επιλεγούν μετά την υποβολή προτάσεων, θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στο selection day την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας και των συνεργαζόμενων φορέων.

● Η έναρξη του προγράμματος be finnovative 2 θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του be finnovative innovation lab http://befinnovative.com/el/

Επικοινωνία - Ενημέρωση

● Site ενημέρωσης: http://befinnovative.com/contact/
● Φόρμα συμμετοχής – υποβολής αίτησης συμμετοχής http://befinnovative.com/el/go
Διαδικασία και Κριτήρια αξιολόγησης επιλογής των τελικών ομάδων που θα παρουσιάσουν στο selection day 1/12/2017 http://befinnovative.com/el/terms
● Σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/befinnovative/
● Φόρμα επικοινωνίας http://befinnovative.com/el/contact
● Email befinnovative@crowdpolicy.com

134

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: φοιτητές, επαγγελματίες και σε όποιον θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, με την προοπτική αφού επιτύχει στην Ελληνική αγορά, να αποκτήσει εξωστρεφή προσανατολισμό.

ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ : ανάπτυξη ιδεών από τις συμμετέχουσες ομάδες σχετικών με το ευρύτερο θεματικό πεδίο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (fintech) όπως, αυτοματοποιημένα customer care συστήματα (bots), mobile payments, blockchain, ΑΙ, συστήματα e-commerce, ticketing, marketplaces, e-invoicing, loyalty platforms, crowdfunding, banking APIs, trading platforms, big data analysis κλπ Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές μονάδες της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζουν ιδέες που αφορούν micro-investments, roboadvisors και P2P/P2B payments.

ΠΡΟΣΦEΡΕΙ :
-Επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes.

-Συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί το αναβαθμισμένο Οpen Βank API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών.

-Παροχή πρόσθετων πόρων, όπως υπηρεσίες cloud, χρηματικά βραβεία (10.000 Ευρώ θα μοιραστούν στις 2 πρώτες ομάδες) και κυρίως δυνατότητες σύναψης εμπορικών συμφωνιών με την Τράπεζα και με συνεργαζόμενους φορείς.