ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική – Πλήττονται ξανά Μάνδρα και Νέα Πέραμος

ΤΩΡΑ: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική – Πλήττονται ξανά Μάνδρα και Νέα Πέραμος

Καιρός: Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» το Λεκανοπέδιο.

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής καλούνται για άλλη μία φορά να αντιμετωπίσουν τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα την ώρα που Μάνδρα και Νέα Πέραμος μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της «Ευρυδίκης».

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Την τελευταία ώρα το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έχει αρχίσει να λαμβάνει κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής επίσης επιχείρησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και στην Αίγινα.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων:

  • Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στο 36ο χιλιόμετρο στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα προς Αθήνα
  • Στον κόμβο Διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο
  • Στον κόμβο Μάνδρας, ρεύμα προς Μάνδρα
  • Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Θηβών στο 4ο χιλιόμετρο, προς Θήβα
  • Στην διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα
  • Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας προς Μάνδρα

Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σαλαμίνας στην Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής έως την Λ. Φανερωμένης.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι από τη φονική κακοκαιρία έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους 16 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθούν καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι.

Το βράδυ της Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αίγινα όπου κλήθηκε η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων από 4 σπίτια ενώ μία κλήση δέχτηκε από το Κερατσίνι, επίσης για αντλήσεις υδάτων.

Κλήσεις για συνδρομή της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί, εξάλλου και στην περιοχή του Κερατσινίου, στα Άνω Λιόσια, το Ίλιον και το Ζεφύρι αλλά σε περιοχές των νοτίων προαστίων, όπως η Γλυφάδα και η Βούλα.

Πυκνή βροχόπτωση, ωστόσο, σημειώνεται και στην περιοχή του Γέρακα

Οι κεραυνοί έχουν κάνει τη νύχτα μέρα, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 23:00 προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στις περιοχές του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, εξαιτίας πτώσης κεραυνού.

Στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου οι δρόμοι έχουν αρχίσει ξανά να πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι τρέμουν μήπως το ρέμα της Σούρας που προκάλεσε την τραγωδία με τους 16 νεκρούς «φουσκώσει» και φτάσει ξανά στα ήδη κατεστραμμένα σπίτια τους.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1:

Από τις αστραπές στην Αττική η νύχτα έγινε... μέρα!

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν από τη σελίδα Forecast Weather Greece στο facebook:

Δείτε πώς αρχίζει να σχηματίζεται ο κυκλώνας «Ζήνων» από το δορυφόρο της NASA

zinon1

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται κάτι αρκετά δυνατό…

Για το νέο αυτό «ξέσπασμα» του καιρού, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννη Καλλιάνος με ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νομού Αττικής και ενδεχομένως και τις περιοχές που επλήγησαν την Τετάρτη (15/11).

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Μην ξεγελιέστε από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένονται πάλι καταιγίδες το βράδυ.

Μπορεί ο καιρός να δείχνει ελαφρώς βελτιωμένος ως προς τις βροχοπτώσεις στην Αττική, όμως μην ξεγελιέστε!

Από τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένω νέο "ξέσπασμα" με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που εχθές επλήγησαν.

Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Δεν θέλω να αγχωθείτε, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε και δεν είναι και η πρόθεση μου αυτή. Επιθυμώ απλά να σας ενημερώσω γι’ αυτό που εκτιμώ ότι θα έρθει πάλι.

Και να σας πω την αλήθεια μου, μακάρι να μην βρέξει πάλι στην Αττική το βράδυ, όμως δύσκολα θα το αποφύγουμε. Και πιο πολύ το αναφέρω για τις πληγείσες περιοχές, όπου υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα το βράδυ θα μείνουν στους δρόμους διότι για τις άλλες περιοχές δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας.

Αυτή η κατάσταση, με εξάρσεις και υφέσεις, θα διατηρηθεί στην Αττική μέχρι και το Σάββατο το βράδυ...».

Σάκης Αρναούτογλου: Πλησιάζει ο «μεσογειακός κυκλώνας» - Θέλει μεγάλη προσοχή!

Τα νεότερα για την κακοκαιρία του επόμενου 24ωρου, τον μεσογειακό... κυκλώνα και την έλευση του χειμώνα τη Δευτερά (20/11) ακόμα και με χιόνια σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια, αναλύει ο μετεωρολόγος κ. Σάκης Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης ξεκαθαρίζει πως ναι μεν υπάρχει κυκλώνας αλλά, σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με τους κυκλώνες που έχουμε δει σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα τις επόμενες ώρες και μέχρι το Σάββατο (18/11) η χώρα θα πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σχετικές ειδήσεις