ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη θάλασσα: 10χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του ανοιχτά της Μυτιλήνης

Τραγωδία στη θάλασσα: 10χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του ανοιχτά της Μυτιλήνης

Μια ακόμα τραγωδία «γράφτηκε» σήμερα, Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου, με θύμα πρόσφυγα.

Ένα μικρό παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από λέμβο που μετέφερε 66 μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης και εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Το άτυχο 10χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εν τω μεταξύ, 43 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν χθες (24/11) σε ξύλινη λέμβο από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαγκαδά στη Χίο.

Εξάλλου σκάφος της Frontex που βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017», σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισε και περισυνέλεξε χθες 51 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο ανατολικά της Μυτιλήνης.

Το πλήρωμα του σκάφους Frontex, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Μυτιλήνης,ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος που ήταν ο χειριστής της λέμβου και φέρεται και ως ο διακινητής.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις