ΕΛΛΑΔΑ

Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα 5,3 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα 5,3 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

Τέλος στην 5ετή δικαστική περιπέτεια του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη έβαλε σήμερα (7/12) το Συμβούλιο Εφετών, καθώς έκρινε ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των εμβασμάτων ύψους 5,3 εκατ. ευρώ τη διετία 2010-2011.

Οι εφέτες με το υπ΄αριθμόν 2325/2017 βούλευμα, που εξέδωσαν σήμερα, (μία μόλις ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τραγουδιστή ενώπιον τους) τον απαλλάσσουν από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ζητούν να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν περίπου χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται πως παρότι οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (2010-2011) ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, πρόταση που υιοθέτησε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών.

Σχετικές ειδήσεις