ΕΛΛΑΔΑ

Βαρθολομαίος για πλειστηριασμούς: Αναφαίρετο το δικαίωμα της στέγασης

Βαρθολομαίος για πλειστηριασμούς: Αναφαίρετο το δικαίωμα της στέγασης

Έκκληση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής έκανε οΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίοςμε παρέμβασή του για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Πιστεύουμε βαθύτατα στο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Σχεδία».

«Ο Χριστός, ως νήπιο, έγινε «ο πρώτος άστεγος Θεός» -ας επιτραπεί ο όρος- που βίωσε την προσφυγιά και την ξενιτιά, αναγκαζόμενος να εγκαταλείψει τον τόπο της γεννήσεώς Του και να μεταβεί με τους γονείς του στην Αίγυπτο» επισημαίνει, επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην έλλειψη στέγης και την προσφυγική κρίση.

Μιλώντας για τον θρησκευτικό φονταμελισμό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Θεό.

«Εάν, μάλιστα, ανεχτούμε κι εμείς οι ορθόδοξοι τη δημιουργία τέτοιων φαινομένων στις ενορίες και στις κατά τόπους Μητροπόλεις, τότε να ξέρετε ότι τα παιδιά μας στο μέλλον δεν θα μπορούν να βρουν και να συναντήσουν βιωματικά τον Θεό της ειρήνης», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων