ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κόρινθος - Ευθύμιος Λέκκας: Δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Σεισμός Κόρινθος - Ευθύμιος Λέκκας: Δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Επιφυλακτικός παρουσιάζεται οκαθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (31/12) στον Κορινθιακό κόλπο.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στοΑθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευθύμιος Λέκκας, ερωτηθείς για τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06.02 το πρωί με επίκεντρο την παραλία της Δομβραίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 35 βόρειο - βορειοδυτικά της Κορίνθου, με εστιακό βάθος 5χλμ.

σεισμος 2

Δείτε ΕΔΩ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο

Σχετικές ειδήσεις