ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο: 4,6 Ρίχτερ «ξύπνησαν» την Αθήνα

Σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο: 4,6 Ρίχτερ «ξύπνησαν» την Αθήνα

Σεισμός Τώρα: Ένας ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» τους κατοίκους σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο τα ξημερώματα της Κυριακής (31/12) - Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στον Κορινθιακό είχε μέγεθος 4,6 ρίχτερ και έγινε αισθητός ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές - Λέκκας: «Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος»

Όπως πρώτο σάς ενημέρωσε το Newsbomb.gr, ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 06:02 στον Κορινθιακό κόλπο, σε απόσταση 86 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές.

σεισμος 2

Λέκκας: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται γαι τον κύριο σεισμό»

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ερωτηθείς για τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06.02 το πρωί με επίκεντρο την παραλία της Δομβραίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και «πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ο κύριος σεισμός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.