ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό ωράριο: Τελευταία ευκαιρία για αγορές - Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο: Τελευταία ευκαιρία για αγορές - Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2017 και χιλιάδες πολίτες αναμένεται να κατακλύσουν την αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Μία τελευταία ευκαιρία έχουν όσοι επιθυμούν να αγοράσουν δώρα, αλλά και να εξοπλιστούν για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, καθώς σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν για κάποιες ώρες.

Συγκεκριμένα τα μικρά καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 π.μ και θα λειτουργήσουν έως και τις 5 το απόγευμα, ενώ τα εμπορικά και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων θα παραμείνουν ανοικτά από τις 11 π.μ έως τις 8 μ.μ.

2436234

Η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη στους εμπορικούς δρόμους, καθώς πολλοί είναι αυτοί που λόγω υποχρεώσεων άφησαν τα ψώνια τους για την τελευταία μέρα του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Πρωτοχρονιά καθώς και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

Το ωράριο στη Θεσσαλονίκη

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, τη Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Την Τρίτη, 2/1, ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%, ενώ πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών τις εορτές είναι, γι άλλη μία χρονιά, τα είδη ρουχισμού και υπόδησης, το φαγητό και το ποτό και τρίτα τα βιβλία και τα παιχνίδια. Ακολουθούν τα καλλυντικά και οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Σχετικές ειδήσεις