Καταλήψεις δημόσιων κτιρίων αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Newsbomb

Τρίωρες καταλήψεις σε όλα τα δημόσια κτίρια και οργανισμούς από την ερχόμενη Δευτέρα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Χρήστος Λυμπερόπουλος στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Δεν θα φοβηθούμε τις ποινικές διώξεις, ας έρθουν να μας συλλάβουν. Θα συνεχίζουμε το αντάρτικο και μετά την ψήφιση του μισθολογίου. Είναι θέμα επιβίωσης, δεν έχουμε να ζήσουμε.

Είμαστε σε πόλεμο κοινωνικό», διαμήνυσε ο κ. Λυμπερόπουλός εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του στη σχεδιαζόμενη εργασιακή εφεδρεία και των δικαστικών υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΟΔΥΕ στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στη «θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση», τα οποία όπως είπε πλήττουν και τη Δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση και οι ταγοί της χορεύουν όπως παίζει το βιολί της τρόικας», πρόσθεσε ο κ. Λυμπερόπουλος, επισημαίνοντας ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Δικαιοσύνης είναι τα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων που σήμερα αγγίζει το 32%.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved