ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις: «Αυτό είναι το προφίλ του δολοφόνου της Ειρήνης Λαγούδη»

Καταιγιστικές εξελίξεις: «Αυτό είναι το προφίλ του δολοφόνου της Ειρήνης Λαγούδη»

Aνατροπή στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη στο Μεσολόγγι φέρνει η νέα έκθεση του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία, η 44χρονη δολοφονήθηκε και ο δράστης είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το θάνατό της.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: «Η 44ΧΡΟΝΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΔΡΑΣΤΗ, ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»

«Εδώ μιλάμε για οργανωμένο εμπρηστή με προσχεδιασμό. Ήταν άτομο γνωστό δεν ήταν άγνωστο», δήλωσε στο Star ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο πραγματογνώμονας είναι κατηγορηματικός. Η Ειρήνη Λαγούδη γνώριζε τον δολοφόνο της ο οποίος είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τον φόνο της με αργό και βασανιστικό τρόπο:

«Δεν ήταν τυχαίο το ραντεβού εκεί. Δεν έγινε για κάποιο άλλο λόγο. Είχε προσχεδιάσει την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του. Το σημείο (της δολοφονίας) για να γίνει αποδεκτό ως τόπος συνάντησης από το θύμα, πρέπει να υπήρξε πειστικότητα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου» σημείωσε ο κ. Γκουρμπάτσης, τονίζοντας στην ουσία πως όποιος την κάλεσε εκεί, το έκανε για να τη σκοτώσει.

Στη νέα έκθεση του ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει σκιαγραφήσει το προφίλ του δράστη.

Ο δολοφόνος της Ειρήνης Λαγούδη όταν την έκαψε ζωντανή ήταν ψυχικά υγιής. Μάλιστα θεωρείται οργανωμένος εμπρηστής καθώς γνώριζε και σχεδίασε την πυρκαγιά ενώ είναι άτομο στο οποίο είχε εμπιστοσύνη η άτυχη μητέρα:

«Δρα με σχέδιο και λαμβάνει μέτρα προστασίας για να μη γίνει αντιληπτός κατά την τέλεση της πράξης του. Προσχεδιάζει την ένταση της φωτιάς ανάλογα με τα επιθυμητά αποτελέσματα και προετοιμάζει ένα πειστικό για τις αρχές άλλοθι όταν τον υποψιαστούν», πρόσθεσε ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Η νέα έκθεση θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Αγρινίου. Σύμφωνα με τον κ .Γκουρμπάτση η υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη δε θα κλείσει σύντομα καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου και να μπουν στο κάδρο οι ύποπτοι για τη δολοφονία της.