ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα - Πού εντοπίζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα - Πού εντοπίζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό επιστρέφει το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων του Πάσχα.

Ουρές χιλιομέτρων σε Αθηνών – Κορίνθου, γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και Μάλγαρα – Δείτε πού υπάρχουν καθυστερήσεις

Η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ιδιαιτέρως αυξημένη ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου καταγράφονται προβλήματα και καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το μεσημέρι αυξάνεται σταδιακά η κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται «μετ' εμποδίων», κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Ειδικότερα, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Κόρινθο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μέχρι την Κινέττα. Σύμφωνα με το κέντρο της Τροχαίας, δεν υπάρχει ακινητοποίηση, αλλά τα οχήματα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες τρεις ώρες θα κορυφωθεί η επιστροφή των εκδρομέων και δεν αποκλείονται σημαντικές καθυστερήσεις κυρίως πριν τους σταθμούς διοδίων. Ήδη στον σταθμό του Ισθμού, αλλά και της Ελευσίνας, οι ουρές των οχημάτων ξεπερνούν το ένα χιλιόμετρο.

Παράλληλα, ουρές έχουν σχηματιστεί και στα δύο ρεύματα στα διόδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εικοσάλεπτη είναι αναμονή για τους διερχόμενους οδηγούς. Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στα διόδια Καλαβρούζας της Ιόνιας οδού και στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Καλή η κατάσταση στην Αθηνών – Λαμίας - Σήκωσαν τις μπάρες στα Μάλγαρα

Στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, είναι επίσης αυξημένη η κίνηση, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης σχηματίζονται ήδη μεγάλες ουρές αυτοκινήτων, με τους εκδρομείς του Πάσχα να επιστρέφουν… στην βάση τους!

Η κατάσταση, όπως είναι λογικό, αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη όσο περνάει η ώρα. Κατά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση για να μειώνονται οι ουρές των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 250.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Μαλγάρων.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, έχουν παραχωρηθεί περισσότερες θυρίδες στα διόδια, προς Αθήνα, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη από την περσινή, κατά 50.000 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που υπολογίζεται ότι αρχίζει συνήθως σταδιακά η έξοδος, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, πέρασαν από τις δύο εθνικές οδούς, 678.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρσι, το ίδιο διάστημα είχαν φύγει από την Αθήνα, 628.572 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από επιστήμονα: Ξεχάστε την Ελλάδα όπως την ξέρατε – Απίστευτο αυτό που θα συμβεί

Σεισμός ΤΩΡΑ: Έγινε αισθητός στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις