ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Πύρινος «εφιάλτης» σε Ηλεία και Αρκαδία (pics+vid)

Φωτιά: Πύρινος «εφιάλτης» σε Ηλεία και Αρκαδία (pics+vid)

Φωτιά ΤΩΡΑ | Ειδήσεις: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής (15/04/2018) πυρκαγιές στους νομούς Ηλείας καιΑρκαδίας, με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ - ΜΕΓΑΛΟΣ «ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ» ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Μαίνεται ως αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπαασε στις 16:40 κοντά στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Μάλιστα, ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες, σύμφωνα με το ilialive.gr.

ilia fotia copy

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά», διευκρίνισε πάντως ο δήμαρχος.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:20 στην Ποταμιά Φαλαισίας, στο νομό Αρκαδίας.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από patrinews.com, ilialive.gr και kafeneiomegalopolis.gr