ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις- Πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις- Πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές

Εκδόθηκε σήμερα στην Διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ και περιλαμβάνει προγράμματα κοινωνικού τουρισμού αλλά και επιδοτούμενων εκδρομών.

Με απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια» περιλαμβάνονται τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για τη φετινή χρονιά, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις καθώς και τα κριτήρια επιλογής.

Η εκτιμώμενη δαπάνη για τα προγράμματα θα ανέλθει στα 13 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν κοινωνικό τουρισμό με εξαήμερες διακοπές, ιαματικό τουρισμό έως και έξι μέρες, παιδικές κατασκηνώσεις έως δεκάξι, τετραήμερες εκδρομές, βιβλία και βοήθημα σε επιδοτούμενες μητέρες.

Ο κοινωνικός τουρισμός συνολικά θα έχει 60.000 δικαιούχους, το εκδρομικό πρόγραμμα 12.500 δικαιούχους, ενώ θα δοθούν 150.000 βιβλία, ενώ το χρηματικό βοήθημα θα χορηγηθεί σε 1.250 πολύτεκνες μητέρες.

Στα προγράμματα συμμετοχής έχουν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ, καθώς και οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του ΟΠΕΚΑ. Προϋπόθεση να έχουν καταβληθεί κανονικά οι εισφορές, όπου χρειάζεται. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση και οι τελικοί δικαιούχοι θα προκύψουν μετά από κλήρωση.

Σχετικές ειδήσεις