ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Στον ανακριτή ο πατροκτόνος - Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις (pics&vids)

Ζάκυνθος: Στον ανακριτή ο πατροκτόνος - Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις (pics&vids)

Σοκάρει η αποκάλυψη του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο - Η αμέλεια των Αρχών για το δράμα που ζούσαν τα παιδιά - Επιστρέφει σήμερα (02/06) στον ανακριτή ο 26χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του

Ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου θα βρεθεί και πάλι σήμερα Σάββατο, ο νεαρός άνδρας που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του στις Βολίμες Ζακύνθου.

zakynthos

Μετά την προθεσμία που πήρε χθες καθώς όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, «η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και έχει πολλές προεκτάσεις», θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις γιατί αφαίρεσε τη ζωή του ίδιου του πατέρα του. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προχωρήσει σε πολύ σοβαρές καταγγελίες, κάνοντας λόγο για πολυετή κακοποίηση του ιδίου και των ετεροθαλών αδελφών του από τον πατέρα τους.

Αποκάλυψη σοκ από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Παρόμοιες καταγγελίες που όμως έμειναν στο... αρχείο κάποιων υπηρεσίων, αποκαλύπτει για την υπόθεση της Ζακύνθου το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του φέρνει στο φως τρεις καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση των συγκεκριμένων παιδιών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα (Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018) για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι:

Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση ωστόσο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες για την έκβασή της

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.
Για ακόμα μια φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου»

Χειροκροτούσαν τον πατροκτόνο έξω από τα δικαστήρια

Χθες Παρασκευή, κατά την άφιξη του στο δικαστικό μέγαρο του νησιού, πλήθος κόσμου τον χειροκρότησε, εκφράζοντας την υποστήριξή τους. Πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε», και όπως αναφέρει το Imerazante, δήλωσαν ότι ο 26χρονος ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί και χαρακτήρας, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

«Είχε οριστεί σήμερα για να απολογηθεί. Επειδή συλλέγουμε στοιχεία πάρα πολύ σοβαρά για την υπεράσπιση του θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω μια προθεσμία μέχρι αύριο 11 η ώρα που θα είναι η οριστική του απολογία. Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις και έχουν και πολύ μεγάλο βάρος και πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και για αυτό πήραμε μια αναβολή στην απολογία μας για αύριο 2 Ιουνίου και 11 η ώρα το πρωί. Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό είναι για τον χαρακτήρα του παιδιού, το ήθος του είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πράξη του, το πως θα αξιολογηθεί η πράξη αυτή για την δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλο. Αυτή είναι μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα που την εισέπραξε και πιστεύω ότι ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ο εντολέας μου έχει ήδη αποδεχθεί. Εγώ δεν είναι θέμα να δώσω κατευθύνσεις. Θα αξιοποιήσω προς το συμφέρον του εντολέα μου αυτές τις παραδοχές για να δούμε τι είναι αυτό που τον ώθησε στην εκτέλεση αυτής της πράξης. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος μου μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Σε σχέση με αυτά που έχει ισχυριστεί να τα υπαγάγω σε κάποια ευνοϊκή διάταξη ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο του και την ποινική του μεταχείριση στο μέλλον. Μετά από αυτό που είδατε προηγουμένως παρέλκει η δική μου απάντηση. Απάντηση ότι είδατε πριν. Τον κόσμο, την αγάπη, τι να πω εγώ», δήλωσε στο imerazante.gr ο δικηγόρος του 26χρονου.

Οι δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής του δράστη

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Πηγή: imerazante, ioniantv, ermisnews

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική ιστορία: Πιλότος βρέθηκε ζωντανός 30 χρόνια μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του!

Θρίλερ με το Σκοπιανό: Τόσο κοντά όσο και μακριά η συμφωνία

Σχετικές ειδήσεις