ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισε για να διακοπεί η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Άρχισε για να διακοπεί η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο άρχισε σήμερα Τετάρτη (19/09), η δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από ένα χρόνο, είναι πέντε Αλβανοί υπήκοοι, εκ των οποίων οι τρεις είναι βαρυποινίτες για άλλες υποθέσεις.

Η διαδικασία, για την οποία έχουν ληφθεί αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα, άρχισε σήμερα πλην όμως διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου καθώς κάποιοι εκ των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι δεν εκπροσωπούνται από συνηγόρους.

zafeiropoylos4

Στο δικαστήριο δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής η οικογένεια του 53χρονου ποινικολόγου που έπεσε νεκρός, πυροβολημένος στο στήθος, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Μεταξύ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής θα παρασταθούν στην δίκη για τον συνάδελφο τους, οι δικηγόροι Μάκης Βορίδης, Βασίλης Αλεξανδρής και Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Δείτε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Για την δολοφονία του επιφανούς δικηγόρου δικάζονται δύο από τους αλλοδαπούς ως φυσικοί αυτουργοί, ο ένας εκ των οποίων καταζητείται, ενώ για την ηθική αυτουργία στην δολοφονία οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που είναι κρατούμενοι για υποθέσεις ανθρωποκτονιών κ.α.

Στο δικαστήριο μετήχθη από τις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατείται και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, τον οποίο εκπροσωπούσε, με άλλους δικηγόρους, το θύμα στην υπόθεση της Energa, καθώς είναι μάρτυρας στην παρούσα υπόθεση.

Η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου συσχετίζεται με την υπόθεση του Άρη Φλώρου καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στόχος των τριών αλλοδαπών ηθικών αυτουργών ήταν να αποσπάσουν χρήματα από τον επιχειρηματία. Δύο από αυτούς καταδικάστηκαν πριν λίγους μήνες μαζί με τον κ. Φλώρο για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Α. Φλώρο προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους που κατονόμαζαν τον επιχειρηματία ως εντολέα για την επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου. Έτσι φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συγκατηγορουμένους τους συμπατριώτες τους, προκειμένου να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο ώστε να προχωρήσει το σχέδιο τους. Ωστόσο παρά την εντολή που είχαν οι δύο, να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο στήθος. Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν μόνο δύο από τους κατηγορούμενους.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Ερχεται θερμή εισβολή στην Ελλάδα και... Μεσογειακός Κυκλώνας δίπλα μας (video)

Οι Τούρκοι ανοίγουν πυρ στο Αιγαίο - Καταφθάνει το αεροπλανοφόρο Truman των ΗΠΑ