ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με τη σορό του Κατσίφα: Στην εισαγγελία Αθηνών η οικογένεια – Εκβιάζουν οι Αλβανοί

Θρίλερ με τη σορό του Κατσίφα: Στην εισαγγελία Αθηνών η οικογένεια – Εκβιάζουν οι Αλβανοί

Ζήτησαν από τους γονείς του Κωνσταντίνου να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο αποποιούνται κάθε απαίτηση από το αλβανικό κράτος, με αντάλλαγμα την επιστροφή της σορού για ενταφιασμό – Τρέμουν οι αλβανικές Αρχές την κηδεία του 35χρονου

Με τεντωμένο σχοινί έτοιμο να κοπεί, με αποτέλεσμα μια σειρά σειρά επιπτώσεων στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, μοίαζει η εξέλιξη της υπόθεσης του θανάτου του Κώνσταντίνου Κατσίφα, καθώς η αλβανική πλευρά όχι μόνον αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία στην έρευνα, αλλά προχωρά σε προκλητικές ενέργειες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου προσήλθε το μεσημέρι της Πέμπτης (01/11) στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ό,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα γι’ αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Ναυρίδης.

«Αποποιηθείτε απαιτήσεων και μετά θα σας δώσουμε τη σορό»

Η οικογένεια του Κώστα Κατσίφα, καταγγέλλει παρενόχληση του ομογενή από την αστυνομία, αρκετές ημέρες πριν την τελετή της 28ης Οκτωβρίου στις Βουλιαράτες.

Η αδελφή του, υποστηρίζει πως τον παρακολουθούσαν και σε αρκετές περιπτώσεις τον είχαν απειλήσει άμεσα και έμμεσα να μην τοποθετήσει σημαίες στο χωριό, ενώ όπως λέει, συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια στην μητέρα του, μετά την δολοφονία. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα, και ενώ η οικογένεια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση θρηνώντας το παιδί της, οι Αλβανοί έφθασαν στο σημείο να εκβιάσουν τους γονείς του για να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο αποποιούνται κάθε απαίτηση από το αλβανικό κράτος, με αντάλλαγμα την επιστροφή της σορού για ενταφιασμό.

Είναι βέβαιο πως οι αρχές στην Αλβανία, φοβούνται ότι η κηδεία του Κώστα Κατσίφα θα συγκεντρώσει πλήθος κόσμου και θα μετατραπεί σε πάνδημη διαμαρτυρία της ελληνικής εθνικής μειονότητας τόσο για τον θάνατο από πυρά της αστυνομίας του ομογενή, αλλά και για τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας, φέρνοντας στην επιφάνεια συσσωρευμένη ένταση εναντίον των αλβανικών Αρχών.

Η σορός Κωνσταντίνου έχει μεταφερθεί -άγνωστο γιατί- από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα, χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί στον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να προβεί σε πλήρη εξέταση, παρά μόνον να δει από απόσταση και για 5 λεπτά μακροσκοπικά (παρατήρηση δια γυμνού οφθαλμού) το άψυχο σώμα του Κατσίφα.

Ακολούθησαν καταγγελίες για αλλοίωση (ράμματα, πλύσιμο του σώματος) ιατροδικαστικών στοιχείων που θα μπορούσαν να είναι πολύτιμα για την έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα του αρχηγού ΓΕΑ στην Άγκυρα: Πετάμε, μαχόμαστε, νικάμε