ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να βρεθεί το τρίτο πρόσωπο

Ελένη Τοπαλούδη: Αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να βρεθεί το τρίτο πρόσωπο

Την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους δύο νεαρούς κατηγορούμενους αλλά και την Ελένη Τοπαλούδη, ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, ευελπιστεί ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημά του θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε τη Ρόδο και όλο το πανελλήνιο. Μέσω της άρσης θα διαπιστωθεί που βρίσκονταν αυτοί που επικοινώνησαν με τους δράστες.

Το αίτημα αφορά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του 19χρονου, του 21χρονου, του θύματος, αλλά και μελών του συγγενικού περιβάλλοντος των δραστών.

Από το αποτέλεσμα της έρευνας ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναμένει να αποκαλυφθεί ποιοι και πότε επικοινώνησαν με τους δράστες, πριν και μετά το έγκλημα αλλά και, κυρίως, πού βρίσκονταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να βγουν συμπεράσματα σχετικά με το ποιοι άλλοι έχουν, πιθανώς, συμμετοχή στη δολοφονία της φοιτήτριας και αν υπάρχουν άτομα που προσπάθησαν να το συγκαλύψουν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη ζητά να μάθει, μέσω της άρσης του απορρήτου, την ώρα που σύμφωνα με τις κάμερες το θύμα συνάντησε τον έναν εκ των δραστών μέχρι και τον χρόνο της σύλληψης των δυο κατηγορούμενων. Επίσης, ζητά άρση απορρήτου για το σταθερό τηλέφωνο στο εξοχικό του 21χρονου, όπου οι δυο κατηγορούμενοι βίασαν και χτύπησαν με σίδερο την Ελένη Τοπαλούδη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια να μιλά στο STAR

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κούγια:

«Όπως σας είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Τοπαλούδη στην υπόθεση της δολοφονίας της αειμνήστου, Ελένης Τοπαλούδη.

Σήμερα, το δικηγορικό μας γραφείο κατέθεσε ενώπιον της κας Ανακρίτριας Ρόδου αίτημα για την διενέργεια ως ανακριτικής πράξης της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αφενός των αριθμών κινητής τηλεφωνίας των κατηγορουμένων και του θύματος, η οποία θα αφορά τις εισερχόμενες κι εξερχόμενες κλήσεις, τις ώρες που αυτές οι κλήσεις πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις κεραίες που ενεργοποίησαν τόσο οι εν λόγω αριθμοί όσο και οι αριθμοί κινητής τηλεφωνίας, με τους οποίους αυτοί επικοινώνησαν, από την ώρα που σύμφωνα με τις κάμερες το θύμα συνάντησε τον έναν εκ των δραστών μέχρι και τον χρόνο της συλλήψεώς τους, αφετέρου του αριθμού σταθερής τηλεφωνίας της εξοχικής κατοικίας του ενός κατηγορουμένου, όπου οι δράστες βίασαν και κακοποίησαν βάναυσα την αείμνηστη Ελένη Τοπαλούδη.

Σκοπός του ως άνω αιτήματός μας είναι, κατόπιν των αναμφισβήτητων απαντήσεων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, να εντοπιστούν οι αριθμοί και μέσω αυτών τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησαν οι δύο δράστες του εγκλήματος, αλλά κυρίως πού ευρίσκοντο τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε σχέση με τους δράστες από την πρώτη στιγμή που ο ένας εκ των δραστών παρέλαβε την αείμνηστη Τοπαλούδη μέχρι τη στιγμή που και οι δύο δράστες την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Επίσης, σκοπός του ως άνω αιτήματός μας είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησαν οι δράστες μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος τους και πού ευρίσκονταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αθήνα, 18/12/2018

Με ειλικρινή εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας»