Ανασκόπηση 2018: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Newsbomb

Επιμέλεια: Κλέλια Γιαρίμογλου, Γιάννης Καλύβας, Ξένια Γιαννάκου

Η Ελλάδα το 2018 σημαδεύτηκε από τραγικά γεγονότα, φυσικές καταστροφές και βίαια εγκλήματα, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη: η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η δολοφονία της 22χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από αλβανικά πυρά.

Δείτε τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που φεύγει, όπως τα κατέγραψε το Newsbomb.gr.

Μυστήριο με το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη

Τα ίχνη της 44χρονης μητέρας από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας χάθηκαν στις 6 Ιανουαρίου. Δύο 24ωρα αργότερα, το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του καμένου αυτοκινήτου της, σε χωράφι κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα.

Αν και αρχικά είχε θεωρηθεί ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη ισχυρίστηκε ότι κάποιος τη δολοφόνησε.

Καταθέσεις μαρτύρων και νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όπως το γεγονός ότι βρέθηκε αποτύπωμα του παπουτσιού της στον ουρανό του αυτοκινήτου, φέρνουν όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο της δολοφονίας. Λίγους μήνες μετά, ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε διώξεις κατ’ αγνώστων. Μεταξύ των υπόπτων φέρεται να είναι ένας γιατρός, πρώην φίλος της 44χρονης, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξή του στην υπόθεση.

Ο συνήγορος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, Γιάννης Καλογριδάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αποκάλυψε ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν ερωτικά και οικονομικά, ενώ τόνισε ότι η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στο πρόσωπο τουλάχιστον ενός τουλάχιστον ηθικού αυτουργού, με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων φυσικών αυτουργών στη δολοφονία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση

Δύο παιδοκτονίες συγκλονίζουν τη χώρα

Δύο υποθέσεις παιδοκτονίας νεογέννητων συγκλόνισαν το 2018 τη χώρα.

Τον Φεβρουάριο, ένα μωρό είχε βρεθεί νεκρό μέσα σε σακούλα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη και τον Απρίλιο, ένα άλλο πεταμένο σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι μητέρες -μια 19χρονη και μια 22χρονη- είχαν κρύψει, όπως υποστηρίζουν, από τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους τις εγκυμοσύνες τους.

Στη Νέα Σμύρνη, συνελήφθη για τη δολοφονία του νεογέννητου αγοριού της μια 22χρονη. Με δάκρυα στα μάτια είχε πει στους αστυνομικούς ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το μωρό της. Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Τον Μάιο εντοπίστηκε και ομολόγησε η 19χρονη που είχε πετάξει το παιδί της στον κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Συνελήφθη μαζί με την 54χρονη μητέρα της. «Έπνιξα το παιδί με ένα κορδόνι και τον ομφάλιο λώρο» είπε στους αστυνομικούς. Το Νοέμβριο αποφυλακίστηκε με διάταξη του ανακριτή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για αυτές τις υποθέσεις

Μητρετώδης και Κουκλατζής ενώνουν την Ελλάδα

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 1η Μαρτίου, όταν ξαφνικά όλοι μιλούσαν για δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ έκαναν περιπολία.

Πρόκειται για τον υπολοχαγό του Μηχανικού, Άγγελο Μητρετώδη, και τον λοχία Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρη Κουκλατζή. Οι Έλληνες στρατιωτικοί μετά από απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης προφυλακίζονται και οδηγούνται στις φυλακές Αδριανούπολης με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Η κράτησή τους προκαλεί την οργή των Ελλήνων ενώ σε ολόκληρη τη χώρα διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την απελευθέρωσή τους.

Τόσο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησαν να τεθεί θέμα ανταλλαγής των 8 Τούρκων που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2015, προκειμένουν να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Τα συνολικά πέντε αιτήματα που κατατέθηκαν για την απελευθέρωσή τους, απερρίφθησαν. Στο σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο Αδριανούπολης σε κάθε άρνηση ανέφερε ότι έπρεπε να συνεχιστεί η κράτηση καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Στις 4 Ιουλίου η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει τροπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού. Η τροπολογία αυτή δίνει το δικαίωμα στους δικηγόρους των δύο Ελλήνων να υπερασπιστούν στο δικαστήριο τους Κουκλατζή και Μητρετώδη ως μόνιμους κατοίκους Τουρκίας, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη γειτονική χώρα και γι αυτό δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν.

Εν τέλει μετά από 5 μήνες, ξημερώματα της 15ης Αυγούστου το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Ο Άγγελος και ο Δημήτρης μετά από 167 ημέρες κράτησης βρίσκονται και πάλι στην Πατρίδα.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για την υπόθεση

Τραγωδία στην Πολεμική Αεροπορία - Νεκρός ο Γιώργος Μπαλταδώρος


Ήταν 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Απριλίου, όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος, τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, κατέπεσε εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Επρόκειτο για ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη σχηματισμού που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών.

Νεκρός βρέθηκε ο 34χρονος σμηναγός πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος. Ήταν παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, το πόρισμα των Γάλλων εμπειρογνωμόνων της κατασκευάστριας εταιρείας του Mirage, αποκάλυψε ότι η πτώση οφειλόταν σε παραίσθηση του χειριστή του, το επονομαζόμενο vertigo.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση

«Έφυγε» ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Στο πένθος «βυθίζεται» ολόκληρη η χώρα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου, Παύλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, τόσο στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, όσο και στον αθλητισμό. Πρωτοπόρο πνεύμα, χαρισματική προσωπικότητα, με ευρηματική σκέψη, η προσφορά του ήταν αδιάλειπτη στην ελληνική κοινωνία και οικονομία και είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη και καθιέρωση της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου ως δύναμης με παγκόσμια εμβέλεια. Η παρουσία του ως διοικητικού ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού οδήγησε την ομάδα στα υψηλότερα βάθρα του αθλητισμού. Συνέδεσε το όνομά του με τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία των «Πρασίνων», ενώ η προσωπικότητα και το ήθος του αναγνωρίζονται από όλο το φίλαθλο κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Ελλάδας

Μεσημέρι 23 Ιουλίου: Πυρκαγιά ξεσπάει κοντά στο Νταού Πεντέλης. Η φωτιά κατευθύνεται προς τους οικισμούς Νέος Βουτζάς, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι. Ο χρόνος σταματά στο Μάτι. Δεκάδες άτομα εγκλωβίζονται στις φλόγες. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται. Μητέρες με τα παιδιά τους βρίσκουν φρικτό θάνατο μέσα στα σπίτια τους. Κάτοικοι και παραθεριστές στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη επιβιβάζονται στα αυτοκίνητά τους και τρέπονται σε φυγή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν. Ορισμένοι φτάνουν στην ακτή. Βουτούν στη θάλασσα και κολυμπούν με όση δύναμη έχουν. Κάποιοι χάνονται για πάντα. Πνίγονται στη θάλασσα, πεθαίνουν από τον πυκνό μαύρο καπνό. Είκοσι έξι άτομα εντοπίζονται νεκρά και αγκαλιασμένα στο οικόπεδο του θανάτου. Ένα οικόπεδο, μόλις λίγα μέτρα από την παραλία. Ελάχιστοι προλαβαίνουν να ξεφύγουν από την πύρινη κόλαση. Συνολικά 100 άτομα βρίσκουν τραγικό θάνατο, ενώ δεκάδες τραυματίζονται. Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο τραγικές. Μέσα σε λίγα λεπτά κάνουν το γύρο του κόσμου. Η είδηση φιλοξενείται στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης στον κόσμο. Εθνική τραγωδία συγκλονίζει τη χώρα. Το Μάτι δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ζάκυνθο

Ήταν 26 Οκτωβρίου στις 1:54 τα ξημερώματα όταν ο Εγκέλαδος «χτύπησε» με 6,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μακρινές από το επίκεντρο περιοχές όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ αναφορές υπάρχουν πως η δόνηση έγινε αισθητή στη Μάλτα, στη Λιβυή στον Τάραντα της Ιταλίας (437χλμ. μακριά από το επίκεντρο), καθώς και στο Δυρράχιο της Αλβανίας (432χλμ. από το επίκεντρο).

Η Ζάκυνθος άντεξε την ισχυρή σεισμική δόνηση, καθώς σε σχέση με το μέγεθός της οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν σποραδικές και περιορισμένες, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί πολιτών.

Το νησί μετά το σεισμό μετακινήθηκε τουλάχιστον τρία εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιο Γκανά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από το σεισμό δημιουργήθηκε ένα μικρό κύμα τσουνάμι 20 περίπου εκατοστών. Το μέγεθος του ήταν μικρό ωστόσο το τσουνάμι παρατηρήθηκε στις ακτές της δυτικής Πελοποννήσου και της Ιταλίας.

Στην ευρύτερη περιοχή που σημειώθηκε η δόνηση η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται έως και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το σεισμό στη Ζάκυνθο ΕΔΩ

Σοκάρει ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου από λιντσάρισμα

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου όταν ένας 33χρονος άνδρας, ο Ζακ Κωστόπουλος, σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο στην Ομόνοια. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο άτυχος άνδρας αποπειράθηκε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας μαχαίρι. Κατά τη διαφυγή του από το σημείο ο Ζακ Κωστόπουλος δέχθηκε χτυπήματα από δύο άνδρες. Ο Ζακ Κωστόπουλος υπέκυψε στα τραύματά του. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες για να αποδειχθεί ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν κρατούσε μαχαίρι, δεν αποπειράθηκε να ληστέψει, δεν ήταν καν υπό την επήρεια ουσιών όπως κατέδειξε η τοξικολογική εξέταση.

Το δε ιατροδικαστικό πόρισμα για την αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα ανέφερε. «Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του». Δηλαδή, ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατό του, συλλαμβάνονται δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Οι δύο άνδρες απεικονίζονται σε βίντεο να χτυπούν τον 33χρονο Ζακ στην προσπάθειά του να βγει από το εσωτερικό του καταστήματος.

Ώρες μετά τη σύλληψή τους, νέα βίντεο ντοκουμέντο βλέπουν το φως της δημοσιότητας που απεικονίζουν τις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου. Πρόκειται για σκληρό οπτικό υλικό, το οποίο δείχνει αστυνομικούς να τον χτυπούν και να περνούν βίαια χειροπέδες στον 33χρονο, ενώ έχει χάσει τις αισθήσεις του. Κατά την έρευνα που θα ακολουθήσει θα συλληφθούν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες κατά την επιχείρηση της σύλληψής του και πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Tο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που κατατέθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων προβλέπει για τους τέσσερις αστυνομικούς την απόταξη από το Σώμα, ενώ για τους άλλους τέσσερις προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης.

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με την οικογένεια του 33χρονου Ζακ αλλά και πολλούς υποστηρικτές του να δίνουν τη δική της μάχη για τη δικαίωσή του.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις για την υπόθεση


Νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας από αλβανικά πυρά ανήμερα της Εθνικής Επετείου

Ήταν 28η Οκτωβρίου 2018, ανήμερα της εθνικής εορτής όταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, βορειοηπειρώτης Έλληνας ομογενής, έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο θάνατός του πυροδοτεί ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Αν και ο 35χρονος άνδρας φέρεται να έκανε χρήση όπλου, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός παραμένουν ασαφείς καθώς το αλβανικό κράτος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Ο τρόπος που η αλβανική κυβέρνηση χειρίστηκε το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης, τόσο με τις εξοργιστικές δηλώσεις του Έντι Ράμα, όσο και με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της παράδοσης της σορού του Έλληνα ομογενή στους οικείους του, αφού χρειάστηκε να περάσουν δέκα ημέρες από το θάνατό του.

Προβληματισμό προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί και ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη υπόθεση καθώς μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας με την οποία ζήτησε τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 35χρονου ακολούθησε μια εκκωφαντική σιωπή.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου στους Βουλιαράτες, παρουσία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας αλλά και πλήθους κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια.

Οι εικόνες που ακολουθούν μόνο ανατριχίλα μπορούν να προκαλέσουν:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα 24ωρο μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας εξέδωσε γραπτή δήλωση του Αλβανού υφυπουργού Εσωτερικών, με την οποία ανακήρυξε 52 Έλληνες ως ανεπιθύμητους για τη χώρα που πυροδότησε εκ νέου ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση

Θρίλερ με την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη

28 Νοεμβρίου: Η 19χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη εντοπίζεται νεκρή στη θαλάσσια περιοχή των Πεύκων στη Ρόδο. Λίγες ώρες αργότερα οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν. Η άτυχη φοιτήτρια έχει πέσει θύμα άγριας δολοφονίας. Πίσω από το στυγερό έγκλημα βρίσκονται δύο νεαροί άνδρες. Ένας 21χρονος από τη Ρόδο και ένας 19χρονος από την Αλβανία.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση συλλαμβάνουν τους δύο δράστες. Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι φερόμενοι δολοφόνοι της παρέλαβαν την 21χρονη από το σπίτι της και όλοι μαζί μετέβησαν σε εξοχική κατοικία του 21χρονου Ροδίτη στην περιοχή των Πεύκων.

Τα τρία άτομα ενεπλάκησαν μεταξύ τους, με τους δράστες να χτυπούν αρχικά στο πρόσωπο την Ελένη Τοπαλούδη. Στη συνέχεια ο 21χρονος φέρεται να παίρνει ένα ηλεκτρικό σίδερο και να τη χτυπά με αυτό στο κεφάλι. Οι δράστες μεταφέρουν το θύμα σε κοντινή βραχώδη θαλάσσια περιοχή, όπου και το πετούν στη θάλασσα. Λίγες ημέρες αργότερα, γίνεται γνωστό πως η άτυχη φοιτήτρια έχει πέσει θύμα βιασμού από τους δύο νεαρούς.

«Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός» ανέφερε το Λιμενικό.

Οι αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα συγκλονίζουν το πανελλήνιο. Οι δύο δράστες επιρρίπτουν τις κακουργηματικές σε βάρος τους κατηγορίες ο ένας στον άλλο. Οδηγούνται στη φυλακή με τον 19χρονο να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στo Σωφρονιστικό Κατάστημα στον Αυλώνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση

Οι μεγάλες απώλειες του 2018

O Χάρρυν Κλυνν άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών, την Κυριακή στις 20 Μαΐου. Ο δημοφιλής ηθοποιός, από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της χώρας, το όνομα του οποίου ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων. Επί σειρά ετών εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Από το 1974, που επέστρεψε στην Ελλάδα, δραστηριοποιηθήκε ως μουσικός. Κυκλοφόρησε σειρά σατιρικών δίσκων, πρωταγωνίστησε στο θέατρο, σε κινηματογραφικές ταινίες και στην τηλεόραση, κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και είχε δραστηριοποιηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο γενέθλιο δήμο του, στην Καλαμαριά, όπου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Η είδηση του θανάτου του σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον Χάρρυ Κλυνν

Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 13 Ιανουαρίου. Ο Έλληνας τραγουδοποιός και ηθοποιός, γνωστός για τη σάτιρα και τον καυστικό και αθυρόστομο στίχο του πέθανε σε ηλικία 64 ετών μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στο σπίτι του. Η τραγική είδηση μέσα σε λίγα λεπτά κάνει το γύρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2017 ο Τζίμης Πανούσης είχε καταρρεύσει επί σκηνής λόγω καρδιακού επεισοδίου και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Τότε είχε γίνει γνωστό πως υπέστη κρίση κολπικής μαρμαρυγής. Μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας, είχε επιστρέψει στο σπίτι του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (13/01) ο Τζίμης Πανούσης υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον Τζίμη Πανούση

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του Στέλιου Σκλαβενίτη, την 1η Απριλίου. Ο 53χρονος επιχειρηματίας, ένα από τα αδέρφια της οικογένειας πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έφυγε από τη ζωή, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης είχε διαγνωσθεί με γρίπη, όμως στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν την κατάστασή του και κατέληξε από αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον Στέλιο Σκλαβενίτη

Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής της «χρυσής» Εθνικής του 1987, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Ο προπονητής που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιουνίου, τέσσερις ημέρες μετά την επέτειο των 31 ετών από το μεγάλο θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987, όταν οδήγησε τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά, στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον Κώστα Πολίτη

Στις 7 Αυγούστου, η Ρίκα Βαγιάνη φεύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών. Η γνωστή δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ηθοποιός χάνει τη μάχη με τον καρκίνο, σκορπίζοντας με το θάνατό της θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο.

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη Ρίκα Βαγιάνη

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved