ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Λαϊκός ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Λαϊκός ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Κυριακής, ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από τους διοργανωτές, όσο περνούν οι ώρες η κινητικότητα αυξάνεται όλο και περισσότερο. Χιλιάδες πολίτες από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρουν τους για να παραβρεθούν στο Σύνταγμα το μεσημέρι της 20ης Ιανουάριου.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» που διοργανώνει την μεγάλη κινητοποίηση, αισιοδοξεί ότι η παρουσία του κόσμου θα είναι μαζική. Ο αριθμός των λεωφορείων που έχουν μισθωθεί για να μεταφέρουν κόσμο από τη Μακεδονία και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας, αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Στη Βόρεια Ελλάδα εκτός από τους φορείς και τους συλλόγους, στους ρυθμούς της κινητοποίησης έχουν μπει δήμοι, Μητροπόλεις αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει ζητήσει από τους πολίτες της Μακεδονίας να συμμετάσχουν μαζικά, ενώ η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας κινούνται προς την κατεύθυνση να καταθέσουν αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μεγάλη είναι όμως και η κινητοποίηση της Εκκλησίας, όπου 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας ζήτησαν με επιστολή που έστειλαν σε στην κυβέρνηση, αλλά και σε βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου στην Αθήνα, ευελπιστούν ότι το κέντρο της Αθήνας θα κατακλυστεί από χιλιάδες κόσμου, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να μην αποκλείουν το μέγεθος του να είναι παρόμοιο με αυτό που είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου του 2018.

Διαβάστε επίσης: Απεργία ΑΔΕΔΥ: Παραλύει σήμερα (17/1) το Δημόσιο - Δείτε ΕΔΩ ποιοι απεργούν

Σχετικές ειδήσεις