Σεισμός στον Κορινθιακό - Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος»

Newsbomb

EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (30/03) κι έγινε αισθητός από τα νησιά του Ιονίου μέχρι την Αθήνα κι από τη Λιβαδειά μέχρι την Πάτρα - Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου κοντά στο επίκεντρο του σεισμού

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:46 και σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ.

O καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε στο Newsbomb.gr λίγα λεπτά μετά το σεισμό: «Είναι ένας σεισμός επιφανειακός σε μία γνωστή περιοχή του ελληνικού χώρου που έχει σεισμικότητα και που είναι συνήθεις αυτοί οι σεισμοί», προσθέτοντας πως «θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι».

Ακούστε τον κ. Λέκκα:

«Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να δούμε ακριβώς τι προοπτικές διαγράφονται πάνω στο θέμα αυτό», συμπλήρωσε.

Δείτε στους χάρτες το επίκεντρο του σεισμού:

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή, στα 8 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου και 130 χλμ. δυτικά της Αθήνας και το εστιακό του βάθος στα 15,6 χλμ.

«Βγήκαμε από τα σπίτια μας κλαίγοντας»

Κάτοικος της Ιτέας περιέγραψε στο Newsbomb.gr τη στιγμή του σεισμού.

«Κουνηθήκαμε πάρα πολύ. Άρχισε με ένα πολύ δυνατό θόρυβο σαν βοή», ανέφερε η Νίκη και πρόσθεσε: «Στην αρχή κουνούσε λίγο, μετά η ένταση αυξήθηκε και όλο το σπίτι κουνιόταν».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, δευτερόλεπτα μετά το σεισμό βγήκε έξω από το σπίτι και είδε μία γειτόνισσά της να έχει ξεσπάσει λυγμούς: «Την είδα να κλαίει, μία άλλη μου ανέφερε ότι είχαν πέσει τα πάντα μέσα στο σπίτι της από το σεισμό, έσπασαν όλα τα γυαλικά της».

Τέλος, πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν έχει παρατηρήσει ζημιές.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Ο έλεγχος από την πλευρά της Πυροσβεστικής συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σεισμό αναφέρθηκε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο Facebook:

Σεισμός ΤΩΡΑ LIVE: Δείτε πού έγινε σεισμός πριν από λίγο

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ένας ακόμα σεισμός είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή.

Ήταν έντασης 3,4 βαθμών Ρίχτερ και το επίκεντρό του είχε εντοπιστεί 8 χλμ. νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ώρα της Γης: Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι!

«Βόμβα»: Κόβεται το «Survivor Ελλάδα - Τουρκία» - Η ανακοίνωση του Τανιμανίδη (pics)

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved