ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας - Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Πάσχα των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας - Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Η Ορθοδοξία στα πέρατα της γης μεταφέρει το μήνυμα της χαράς, της αισιοδοξίας, της αγάπης, της μεγάλης νίκης της ζωής επί του θανάτου... «Χριστός Ανέστη» – «Αληθώς ο Κύριος».

Πάσχα το τερπνόν, άμωμον, μέγα. Πάσχα πανσεβάσμιον. Σήμερον πάσα κτίσις αγάλλεται και χαίρει, ότι Χριστός Ανέστη και Άδης εσκυλεύθη. Συμβολισμοί του Φωτός και του σκότους, της Ζωής και του θανάτου.

Το Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, έχει χρώμα ελληνικό, ιδιαίτερο, ένα πνεύμα που βασίζεται στην κατάνυξη, στην πίστη, στην ελπίδα για Ανάσταση, κυρίως εσωτερική και πνευματική.

Σε κάθε γωνιά της χώρας, από την πιο μεγάλη πόλη έως το πιο μικρό χωριό η κατάνυξη είναι διάχυτη παντού. Έθιμα που ξεπηδούν από το παρελθόν και έρχονται να λάβουν τη θέση τους στη σημερινή εποχή, θυμίζοντας πως οι άνθρωποι και οι λαοί που τιμούν τις παραδόσεις τους μπορούν να οικοδομούν και ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα είναι η γιορτή της Ανάστασης, του φωτός, της ελπίδας, της αγάπης και της χαράς. Γιορτάζουμε την ήττα του θανάτου και της φθοράς. Περνάμε από τον πόνο στη λύτρωση. Η ελπίδα έχει ήδη ανατείλει.

Η Εβδομάδα των Παθών, πιο επίκαιρη από ποτέ, άπλωσε τη θλίψη αλλά και τον σκεπτικισμό επάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου του Θεανθρώπου, που για τον καθένα μας είναι μία προσωπική ανάγκη δικαίωσης και αναζήτησης μιας πασχαλιάς, μιας λύτρωσης, μιας ανάστασης εσωτερικής και πνευματικής.

Ως λαός ανοιχτός, φωτεινός πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντέξουμε τα πάθη μας, να τα πολεμήσουμε και να τα νικήσουμε.

Η Ανάσταση του Χριστού και το Άγιο Πάσχα, ας είναι για μια ακόμα φορά, οι δυνάμεις εκείνες που θα δείξουν ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να μαχόμαστε, να νικάμε και να αγαπάμε, όταν είμαστε ενωμένοι και αδελφωμένοι.

Ας ενώσουμε τα χέρια μας και μέσα σε αυτόν τον απέραντο κύκλο, να είμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε τη ζωή, τον άνθρωπο και φυσικά αυτή την μεγάλη και σπουδαία πατρίδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η συντακτική ομάδα του Newsbomb.gr εύχεται ολόθερμα σε όλους τους αναγνώστες «Καλό Πάσχα» με υγεία και προκοπή.

Σχετικές ειδήσεις