ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Στάχτη το εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ λίγες ώρες μετά τη γιορτή του

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Στάχτη το εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ λίγες ώρες μετά τη γιορτή του
lamiareport.gr

Ανείπωτη θλίψη στο Μαρτίνο από την καταστροφή του Ιερού Ναού του Αγίου Σεραφείμ στο κοιμητήριο της Λοκρικής κωμόπολης, που παραδόθηκε ξημερώματα Τρίτης (7/5) στις φλόγες μεγάλης πυρκαγιάς.

Όπως γράφει το lamiareport.gr, το ιστορικό εκκλησάκι γιόρταζε την προηγούμενη μέρα (6 Μαΐου) και είχε βάλει τα γιορτινά του να υποδεχτεί τους πιστούς.

Ξημερώματα της Τρίτης, ο γιορτινός στολισμός είχε δώσει τη θέση του σε καμένα ερείπια, καθώς από το ναό απέμειναν μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι.

Κατά μία εκδοχή, ο δυνατός αέρας άνοιξε κάποιο από τα παράθυρα του ναού, συμπαρασύροντας τα μανουάλια ή τα καντηλάκια που είχαν μείνει αναμμένα προς τιμήν του Οσίου Σεραφείμ «ασκήσαντος εν τω όρει Δομβούς».

Μία σπίθα ήταν αρκετή για να αρπάξει φωτιά η ξύλινη διακόσμηση της εκκλησίας που τροφοδότησε τις φλόγες οι οποίες κατέκαψαν ολόκληρο το εσωτερικό της και την σκεπή.

Η επέμβαση των Πυροσβεστών από την Αταλάντη και τον Άγιο Κωνσταντίνο, ήταν αρκετή για να αποκλειστεί απλά το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί η Πυρκαγιά και στη γύρω περιοχή αφού το εκκλησάκι περιστοιχίζεται από πανύψηλα κυπαρίσσια και πυκνή βλάστηση.