ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΓΑ: Πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές από τον καιρό

ΕΛΓΑ: Πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές από τον καιρό
Στη Βέροια έγιναν 70 αναγγελίες και κατατέθηκαν 2.800 δηλώσεις ζημιάς
pixabay

Στο τέλος του 2019 θα ξεκινήσει η αποζημίωση των αγροτών για τις ζημιές που υπέστη η φετινή τους παραγωγή από το χαλάζι που έπεσε στο "πέταλο" Πέλλας-Ημαθίας στα μέσα Απριλίου, ενώ με την κατάθεση των δηλώσεων καλλιέργειας τη νέα χρονιά, θα εφαρμοστούν και οι πρώτες αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος χρονολογείται το 1987.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, διευκρίνισε ότι η εκτιμητική διαδικασία στις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι στα μέσα Απριλίου ξεκίνησε, πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας το υποκατάστημα του οργανισμού στη Βέροια θα ενισχυθεί με επιπλέον 40 εκτιμητές και γνωστοποίησε ότι τα πορίσματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

Όπως επισήμανε, συνολικά έγιναν 70 αναγγελίες και κατατέθηκαν 2.800 δηλώσεις ζημιάς που αφορούν σε περισσότερα από 6.000 αγροτεμάχια στην περιοχή.

Σχετικά με το θέμα του εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, λαμβανομένης υπόψη και της κλιματικής αλλαγής, οι επιπτώσεις της οποίας γίνονται ολοένα και πιο ορατές και έντονες, ο κ. Αραχωβίτης επανέλαβε ότι η αναλογιστική μελέτη για την αλλαγή του καταστατικού του οργανισμού ξεκίνησε και υπογράμμισε εκ νέου τη σημασία διαφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του, αλλά και του πνεύματος αλληλεγγύης που τον διακατέχει.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για το άγριο έγκλημα στην Καλλιθέα – Ψάχνουν τον δολοφόνο της 29χρονης

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες - Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο (pics)

Σχετικές ειδήσεις