ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακατάσχετος λογαριασμός: Aυξάνεται στα 1.250 ευρώ

Ακατάσχετος λογαριασμός: Aυξάνεται στα 1.250 ευρώ

Κίνητρο συνέπειας για όσους χρωστούν στο δημόσιο, με σταδιακή αποδέσμευση από τον λογαριασμό του οφειλέτη πολλαπλάσιου ποσού εκείνου που εξοφλεί ο φορολογούμενος, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γεράσιμος Μπαλαούρας και Χρήστος Μαντάς, την οποία οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών έκαναν δεκτή, λίγο πριν ψηφιστεί τo νομοσχέδιο των 120 δόσεων στη Βουλή.

Τα ποσά αυτά θα είναι είναι το νέο ακατάσχετο όριο κάθε μηνός, εφόσον υπερβαίνουν τις 1.250 ευρώ που ισχύει «οριζόντια» για όλους σαν ακατάσχετο όριο.

Αναλυτικά, η διάταξη όπως καττέθηκε προβλέπει ότι «το ποσό του περιορισμού της κατάσχεσης υπολογίζεται από το άθροισμα των γινομένων των ποσών των τελευταίων μηνιαίων δόσεων των ρυθμίσεων, που εξοφλήθηκαν εντός του δεύτερου ημερολογιακού μήνα που προηγείται του μήνα χορήγησης του περιορισμού, εξαιρουμένων των ρυθμίσεων κατά τα άρθρα 1 έως 17 του ν. 3869/2010 (Α’ 130), τα άρθρα 1 έως 16 του ν. 4469/2017 (Α’ 62), το άρθρο 62Α του ν.δ. 356/1974, καθώς και με συμφωνία που έχει επικυρωθεί δικαστικά σύμφωνα με τα άρθρα 99 και επόμενα του ν. 3588/2007 (Α’ 153) ή με άλλη διάταξη νόμου, και αναλογούν στον οφειλέτη (πολλαπλασιαστής) επί συντελεστή (πολλαπλασιαστέος) που μπορεί να κλιμακώνεται ανά δόση και είδος ρύθμισης και δεν μπορεί να είναι μικρότερος από τρία (3) και μεγαλύτερος από τεσσεράμισι (4,5)».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Επιπλέον διεκυκρινίζεται ότι «σε περίπτωση που έχει επιβληθεί κατάσχεση σε δηλωθέντα κατά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 31 του ν.δ. 356/1974 τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό πληρωμών, το ποσό περιορισμού που προκύπτει προστίθεται στο όριο του ακατάσχετου των χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ευρώ αποκλειστικά κατά το μέρος που υπερβαίνει το όριο αυτό και αποκλείεται ο σωρευτικός υπολογισμός αυτού σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα».

Διαβάστε επίσης: LIVE -Τσίπρας σε ΝΔ στη Βουλή: Μου αρκεί που ψηφίζετε τα μέτρα

120 δόσεις: Αυτή είναι η νέα κατηγορία φορολογούμενων που εντάσσεται

Σχετικές ειδήσεις