Μετ’ εμποδίων η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων

Newsbomb

Δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών κ. Μάκης Βορίδης τη διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους αναφορικά με τα προβλήματα που κρατούν καθηλωμένα τα έργα των αυτοκινητόδρομων.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών για τους οδικούς άξονες, ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει απεμπλοκή στη χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουν τα έργα, «όμως αυτό δεν εξαρτάται από την βούληση του Δημοσίου».

«Οι σταθερές μας είναι η πολιτική βούληση να γίνουν τα έργα, η σύμβαση και ο νόμος που μας καθορίζουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και από κει και πέρα θα εξεταστούν επιλογές. Είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να διακινδυνεύουμε τίποτα και ιδανικά θα θέλαμε οι συνθήκες εργασίας να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στις αρχικές συμβάσεις. Από το Κοινοβούλιο κρατώ τη θέλησή του να φτάσουμε σε αποτέλεσμα και να λάβουμε πολιτικές αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή Ν. Καραθανασόπολου (ΚΚΕ) περί εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργολάβων, ο κ. Βορίδης είπε ότι με τους παραχωρησιούχους δεν είμαστε ούτε αντίπαλοι, ούτε συνέταιροι, αλλά αντισυμβαλλόμενοι και εκείνο που μετράει τώρα είναι να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved