Ζωζώ Σαπουντζάκη: Η αγέραστη «βασίλισσα της νύχτας» και η ζωή σαν... παραμύθι (pics+vid)

Newsbomb

EUROKINISSI

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, μια γυναίκα που έχει βάλει λαμπερά λιθαράκια στο μακρύ δρόμο της καριέρας και της ζωής της, σήμερα γίνεται 86 ετών και οι σταθμοί της πορείας της είναι τόσοι πολλοί και ενδιαφέροντες, που θα μπορούσαν να είναι βγαλμένοι από παραμύθι.

Η ζωή της γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού και τραγουδίστριας ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε στον αριθμό 61 της οδού Τσιμισκή, απέναντι από τον κινηματογράφο «Τιτάνια», σε ένα σπίτι με περίσσια αγάπη και ζεστασιά.

Ο πατέρας της Κωνσταντινουπολίτης, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στη μικρή του κόρη, όπως κι εκείνη βέβαια σε αυτόν. Στα επτά της χρόνια, η μικρή τότε Ζωή ξεκίνησε την καριέρα της στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου», έχοντας στο πλευρό της την αδερφή της Βάσω. Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι».

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Η μεγάλη καριέρα

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη όταν κατέβηκε στην Αθήνα, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Λίγο αργότερα, αφήνει το θέατρο και ξεκινάει εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα. Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλά και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η «Βασίλισσα της νύχτας».

Η καριέρα της Ελληνίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού απογειώνεται καθώς φεύγει για την Αμερική και κλείνει μεγάλα συμβόλαια για εμφανίσεις της σε φημισμένα νυχτερινά κέντρα.

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση της η Ζωζώς Σαπουντζάκη ως τραγουδίστρια ήταν, το 1953, στην ταινία «Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται» και ως ηθοποιός, το 1960, στην ταινία «Νύχτες στο Μιραμάρε».

Σύντομα, συμμετείχε σε δημοφιλείς ταινίες, όπως «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», πλάι στον Κώστα Βουτσά, όπου τραγουδούσε το περίφημο τραγούδι «Μια με θέλεις μια με διώχνεις», ενώ ακολούθησαν 11 ταινίες, τρεις εκ των οποίων στην Φίνος Φίλμ, με ξεχωριστές εμφανίσεις της στα φιλμ «Ο Ψεύτης» και «Το Θύμα», σε ρόλους πάντα σαγηνευτικής και φιλόδοξης γυναίκας.

«Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν ήταν ηθοποιός, δεν ήταν τραγουδίστρια ούτε χορεύτρια, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να την κατατάξει σε ένα είδος καλλιτέχνη, αφού αποτελεί είδος από μόνη της», αναγράφεται στην βιογραφία της στην ιστοσελίδα του Finos Films.

Η Ζωζώ και ο έρωτας

«Δεν έδινα σημασία στους άντρες. Μπορεί και να μην πίστευα αυτό που ήμουν, γιατί όλα αυτά τα έζησα πολύ μικρή. Έζησα με πολύ ωραίους ανθρώπους και ήμουν τυχερή. Να τους βλέπεις με τα λευκά κουστούμια να λάμπουν και να σε κοιτούν σαν Θεό! Ο Ωνάσης, ο Γαρουφαλίδης (σ.σ. ο γαμπρός του Αριστοτέλη Ωνάση)… Με αγάπησαν πολλοί άνθρωποι, αλλά ίσως ήταν και ο χαρακτήρας μου που τους έκανε να με σεβαστούν. Ίσως γιατί είχαν χρήματα πολλά και επειδή είχα κι εγώ δεν τους έδινα σημασία» έχει αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της.

«Μπορεί ο Νιάρχος να μου έστελνε σπιρτόκουτα γεμάτα χρυσές λίρες για ένα και μόνο τραγούδι, όμως δεν μπορεί κανείς να τον συγκρίνει με τον γλεντζέ Ωνάση. Ο Σταύρος ήταν μοναχικό άτομο, ο δε Αρίστος ο πιο γλεντζές» έχει πει μιλώντας για τους δύο ισχυρούς άντρες.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ερωτεύτηκε παθιασμένα δύο φορές στη ζωή της, δύο άντρες τους οποίους και παντρεύτηκε. Ο πρώτος της γάμος ήταν με έναν γιατρό από την Θεσσαλονίκη, στον οποίο παρέμεινε πιστή και αφοσιωμένη. Ο γάμος της όμως δεν κράτησε πολύ, με την νεαρή τότε ηθοποιό να ακολουθεί τον καλλιτεχνικό δρόμο. «Ο πρώτος μου γάμος ήταν με τον γιατρό, με τον οποίο είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας. Πολύ μεγαλύτερός μου. Ήταν ο πρώτος άντρας της ζωής μου. Αν δεις φωτογραφίες, ήμουν μωρό, άβγαλτη. Άβαφη πήγα στην εκκλησία. Τρεις χιλιάδες κόσμο είχαμε καλεσμένους στον Άγιο Δημήτριο. Με έπεισε η μαμά μου να τον πάρω. Επέμενε να πάρω επιστήμονα. Δεν ήθελε να μείνω στο θέατρο. Ήμουν η καλύτερη σύζυγος, ποδόλουτρο ετοίμαζα στον άντρα μου όταν επέστρεφε κουρασμένος. Χωρίσαμε με τον Γιώργο Χατζηπαρασκευά. Εγώ τη διάλεξα αυτή τη ζωή, τότε ήμουν το πρώτο μεροκάματο στην πιάτσα» έχει υποστηρίξει.

Με το δεύτερο της σύζυγο, Ανδρέα Πολίτη, έμειναν μαζί 23 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του και δεν απέκτησαν παιδιά. Η λαμπερή σόουγουμαν, σε συνέντευξή της, έχει μιλήσει για την εγκυμοσύνη της που δεν προχώρησε. «Ήμουν έγκυος τεσσάρων μηνών. Αλλά δούλευα πολύ σκληρά. Δούλευα στο θέατρο, στην πίστα και γύριζα ταινία. Νόμιζα ότι το παιδί το κάνεις έτσι… Έκανα λάθος, το έχασα. Δεν πρόσεξα. Με απορροφούσε πολύ η δουλειά μου. Δεν άκουγα κανέναν» δήλωσε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved