Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Viral βίντεο: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ μιλούσε για τη διώρυγα του Σουέζ και τον αγκάλιασε περαστικός

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε το ρεπορτάζ που μετέδιδε δημοσιογράφος της ΕΡΤ από το Ηράκλειο για όσα συμβαίνουν στη διώρυγα του Σουέζ.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ιάσων Ταβλάς, μετέδιδε το ρεπορτάζ του στο δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο δημοσιογράφος μιλούσε για τις εξελίξεις με το πλοίο Ever Given, το οποίο αποκολλήθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν ξαφνικά τον πλησίασε ένας άνδρας και τον αγκάλιασε.

«Σε παρακαλώ» απάντησε φανερά ενοχλημένος ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ο οποίος συνέχισε να δίνει το ρεπορτάζ του χωρίς να δείχνει να επηρεάζεται από τη διακοπή.

Το ίδιο, όμως, έκανε και ο άγνωστος νεαρός ο οποίος συνέχισε να κάνει χειρονομίες πίσω από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Η αποκόλληση του Ever Given έγινε χάρη σε μία συντονισμένη επιχείρηση που χρειάστηκε λεπτούς χειρισμούς, καθώς τα πληρώματα διάσωσης προσπαθούσαν να μετακινήσουν το πλοίο χωρίς να του προκαλέσουν ρωγμές ή να διαταράξουν την ισορροπία του.

Με το σκάφος ακινητοποιημένο, την πλώρη και την πρύμνη του σε θέσεις για τις οποίες δεν είχαν σχεδιαστεί, το Εver Given ήταν εξαιρετικά ευάλωτο σε ρωγμές, σύμφωνα με τους ειδικούς. Καθ 'όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, ομάδες δυτών επιθεωρούσαν το πλεούμενο για τυχόν ζημιές, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Με βυθοκόρους, ρυμουλκά, δύτες και τη συνδρομή της…παλίρροιας, το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ αποκολλήθηκε μερικώς από το σημείο που είχε προσαράξει σε ένα από τα στενότερα σημεία της Διώρυγας του Σουέζ την περασμένη Τρίτη.

«Η θέση του πλοίου έχει επανέλθει κατά 80% στη σωστή κατεύθυνση», εκτίμησε ο Οσάμα Ράμπι, πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, προσθέτοντας ότι η πρύμνη του σκάφος «απομακρύνθηκε κατά 102 μέτρα από την όχθη ενώ απείχε μόλις τέσσερα μέτρα».

O Aιγύπτιος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι η ναυσιπλοΐα θα ξαναρχίσει «μετά το τέλος των επιχειρήσεων για να πλεύσει ξανά πλήρως το σκάφος».

Ομάδες ειδικών που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε τεχνικές επαληθεύσεις και βεβαιώθηκαν ότι η μηχανή του πλοίου λειτουργεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα χρειαστούν 2 έως 3 ημέρες για να ολοκληρωθούν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι τόσο στο πλεούμενο, όσο και στο κανάλι και να ανοίξει με ασφάλεια η διώρυγα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διώρυγα του Σουέζ: Πώς αποκολλήθηκε το πλοίο «μεγαθήριο» - Έβαλε μπρος τις μηχανές του