ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία – σοκ: Το ρήγμα στο Blue Star Patmos είναι τόσο μεγάλο που φαίνονται μέχρι και οι σκάλες

Newsbomb

Blue Star Patmos | Ειδήσεις: Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός από τους δύτες που επιθεωρούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ύφαλα του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Patmos, το οποίο προσάραξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/08/2017) σε ξέρα ανοιχτά της Ίου, με 40μελές πλήρωμα και 205 επιβάτες.

ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις μαρτυρίες για το Blue Star Patmos

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, ο δύτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε αρκετά ρήγματα και τρύπες. Στο πλωριό, το ρήγμα ήταν γύρω στα 15-20 μέτρα. Στη μέση ήταν στα 10-15 μέτρα και ήταν αρκετά μεγάλο και διαμπερές. Φαίνονταν μέχρι και οι σκάλες».

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί και η μαρτυρίας μίας από τους επιβάτες του πλοίου, η οποία διηγήθηκε τι συνέβη κατά τη στιγμή που το Blue Star Patmos «βρήκε» στην ξέρα. «Είχα κατέβει στο γκαράζ, ήμουν στο αυτοκίνητο, όταν άκουσα έναν θόρυβο σα σεισμός. Το καράβι κινήθηκε αριστερά - δεξιά».

Το πλοίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να αποκολληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την ξέρα, όταν θα έχουν κλείσει τα ρήγματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το νερό έχει φτάσει στο επίπεδο των δεξαμενών ασφαλείας, αλλά όχι στις μηχανές του.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως το πλοίο θα μπορέσει λογικά να καταπλεύσει χωρίς τη βοήθεια ρυμουλκών στο ναυπηγείο, όπου θα γίνουν όλες οι αναγκαίες επισκευές.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Η BLUE STAR FERRIES ενημερώνει ότι η κατάσταση του πλοίου της BLUE STAR PATMOS το οποίο σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Εταιρίας προσάραξε σε αβαθή κατά την είσοδό του στο λιμένα της Ίου την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, παραμένει σταθερή.

Όπως η Εταιρία ενημέρωσε οι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο λιμένα της ‘Ίου και έχουν όλοι προωθηθεί από εχθές στους προορισμούς τους με μέριμνα της Εταιρίας.

Επί του παρόντος η Εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης της κατάστασης, με στόχο την ασφαλή και κατά το δυνατόν συντομότερη αποκόλληση του πλοίου από τα αβαθή.

Τα δρομολόγια του BLUE STAR PATMOS εκτελούνται από το BLUE STAR NAXOS μετά από τροποποίηση δρομολογίων της Εταιρίας.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη με νέα ανακοίνωση».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved