Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη για το χαμό του Νικόλαου Βασιλείου: Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του επισμηναγού

Newsbomb

Πτώση αεροσκάφους | Νεκρός πιλότος: Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, του κυβερνήτη του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν αυτό κατέπεσε το πρωί της Τρίτης (28/08) σε ορεινή δασώδη έκταση ανάμεσα σε Σπάρτη και Τρίπολη, κοντά στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις συγκινητικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη γενέτειρα του πιλότου (πηγή: tvstar.gr)

Στο χωριό του αδικοχαμένου «Ικάρου», τους Ζάρακες Ευβοίας, ο πόνος περισσεύει: Τραγικές φιγούρες οι γονείς του πιλότου και ο δίδυμος αδελφός του, Χρήστος, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στην ίδια μονάδα. Τα δύο αδέλφια είχαν δώσει εξετάσεις κι είχαν περάσει μαζί στη Σχολή Ικάρων.

Τραγική ειρωνεία: Οι γονείς τους είχαν επιστρέψει στο χωριό μόλις το βράδυ της Δευτέρας (27/08) από την Καλαμάτα, όπου είχαν πάει για να επισκεφθούν τα δύο παιδιά τους. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγες ώρες αργότερα θα συνέβαινε κάτι τόσο τραγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tvstar.gr, στη γενέτειρα του Νίκου Βασιλείου, τους Ζάρακες, οι κάτοικοι δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Οι περισσότεροι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και κάποιοι βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού του σπιτιού για να παρηγορήσουν τους γονείς του. Όταν δημοσιογράφοι τους ζητούσαν να πουν κάτι για το Νίκο, εκείνοι μιλούσαν ταυτόχρονα για τα δύο δίδυμα αδέλφια, γιατί ό,τι έκαναν το έκαναν μαζί.

«Έμοιαζαν σα δύο σταγόνες νερό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

Για τους ντόπιους τα δύο αδέλφια ήταν η χαρά της ζωής. Ζωντάνευε το χωριό τους όταν ερχόντουσαν.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πριν από περίπου ένα μήνα, τα δύο αδέλφια είχαν πάει στο χωριό με τις οικογένειές τους. Ο άτυχος επισμηναγός είχε δυο παιδιά, 8 και 10 ετών αντίστοιχα.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σύζυγο του αδικοχαμένου πιλότου

Με τη σύζυγο του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την επικοινωνία που είχαν, ο κ. Παυλόπουλος της εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του κυβερνήτη κατά την επιτέλεση του εθνικού καθήκοντος και την διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: tvstar.gr

Διαβάστε επίσης: