Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΔΩΡ & ΓΗ

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Τα ποσοστά νερού και η καθαρότητα στην Αθήνα (vid)

Newsbomb

Μπορεί η 22α Μαρτίου να έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, ωστόσο δεν αρκεί μία μόνο ημέρα το χρόνο για να γίνει αντιληπτή η σημασία της διασφάλισης της άμεσης πρόσβασης όλων των ανθρώπων ανεξαιρέτως στο πολυτιμότερο φυσικό αγαθό που φιλοξενεί ο πλανήτης μας.

Αν και η κατανάλωση καθαρού νερού θεωρείται ως αυτονόητη για κάθε πολίτη, δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο στερούνται πρόσβασης σε ασφαλείς υδάτινες πηγές και εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από υδατογενείς ασθένειες.

Για το 2019, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει σύνθημα «Leaving Noone Behind» και είναι αφιερωμένη στην πρόσβαση σε καθαρό νερό για όλους, χωρίς διακρίσεις. Το νερό, ο πολύτιμος αυτός φυσικός πόρος, είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη της Κοινωνίας και της Οικονομίας και η ΕΥΔΑΠ εργάζεται ανελλιπώς εδώ και δεκαετίες, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση σε καθαρό και ποιοτικό νερό για όλους τους κατοίκους της Αττικής ανεξαρτήτως κριτηρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, καλύπτοντας τις ανάγκες άνω του 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας από 4 πηγές υδροληψίας -αυτές του Μόρνου, του Εύηνου, του Μαραθώνα και της Υλίκης-, με 495 χιλιόμετρα εξωτερικά υδραγωγεία μεταφοράς νερού, το οποίο διοχετεύουν μέσω του δικτύου αγωγών 10.000 χιλιομέτρων, σε 341 υδροδοτικές ζώνες για 2,1 εκατομμύρια συνδέσεις. Με 81 αντλιοστάσια, τέσσερις μονάδες επεξεργασίας νερού με διυλιστική ικανότητα 1.900.000 υδάτινων κυβικών μέτρων και δύο υπερσύγχρονα εργαστήρια, που διεξάγουν πάνω από 100.000 αναλύσεις και ελέγχους το έτος. Η ΕΥΔΑΠ αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες εταιρείες διαχείρισης του κύκλου του νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη.