ΚΑΙΡΟΣ

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: «Έρχεται πολύ κρύο, αβέβαιο αν θα χιονίσει στην Αθήνα»

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: «Έρχεται πολύ κρύο, αβέβαιο αν θα χιονίσει στην Αθήνα»

Ο μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος μίλησε στο Newsbomb.gr για το κύμα της ψυχρής εισβολής, η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας αλλά και το τι δίνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα για το ενδεχόμενο χιονόπτωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Η κακοκαιρία «Λεάνδρος» βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνοντας στη χώρα μας πολικές θερμοκρασίες και χιόνια. Ο μετεωρολόγος, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν το ενδεχόμενο χιονόπτωσης να απομακρύνεται από την Αθήνα και την Αττική.

Tα τελευταία δεδομένα, όπως ανέλυσε ο έμπειρος μετεωρολόγος, κάνουν λόγο για χιονόπτωση-express τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Αττική σε πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο, ενώ νωρίτερα ο «Λέανδρος» θα δώσει χιόνια στην Κεντρική αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

«Το ψυχρό μέτωπο την Πέμπτη θα αρχίσει να κατεβαίνει πιο νότια τις απογευματινές ώρες και θα φέρει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα υπάρξει αύξηση στην ένταση των ανέμων ενώ χιόνια θα δούμε στα πεδινά της Κεντρικής Ελλάδα. Όσον αφορά την Αττική, τα ξημερώματα της Παρασκευής θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το Σάββατο, μια νέα καιρική διαταραχή από τα Δυτικά θα επηρεάσει τη χώρα μας. Το νέο σύστημα θα φέρει νέα πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια, τα οποία σύμφωνα με τα τώρα προγνωστικά δεν θα επηρεάσουν άμεσα την Αθήνα.

«Το Σάββατο, ένα νέο σύστημα από τα Δυτικά θα μας δώσει πολύ κρύο αλλά και χιόνια. Αυτό το σύστημα δεν αναμένεται να πλήξει άμεσα την Αθήνα, δηλαδή το κέντρο της πόλης και τα νότια. Πιθανόν να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά όχι στο κέντρο», τόνισε.

Γρίφος, ωστόσο, αποτελεί μέχρι τώρα η Κυριακή καθώς τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως θα υπάρχει ηλιοφάνεια μεν, αλλά με πολύ κρύο και παγετό τις πρωινές ώρες.

«Αυτή τη στιγμή ο καιρός για την Κυριακή δεν έχει κλειδώσει. Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως θα υπάρχει βελτιωμένος καιρός αλλά με πάρα πολύ κρύο. Τα φαινόμενα δείχνουν να κινούνται προς το Αιγαίο αλλά ακόμη και μια ελάχιστη φορά του ανέμου, μπορεί να φέρει ανατροπή και φαινόμενα ξανά στην ηπειρωτική χώρα».

Τέλος, ο κύριος Λαγουβάρδος πρόσθεσε πως θα δούμε άνοδο της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Τρίτη (19/01), η οποία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από κορονοϊό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης