ΚΑΙΡΟΣ

Σφοδρή κακοκαιρία προ των πυλών: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Σφοδρή κακοκαιρία προ των πυλών: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης θα επηρεαστούν:

Σήμερα Κυριακή, από νωρίς το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, πρόσκαιρα η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, από τις πρώτες πρωινές ώρες η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021).

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν πιθανώς και τα 9 μποφόρ.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΕ με τον καιρό σήμερα και αύριο:

Ο καιρός σήμερα

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από νωρίς το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί, κυρίως στα νότια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική αυξημένες από το απόγευμα με τους ανέμους να πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι πνέουν αρχικά ασθενείς, και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 5 και 15 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στη δυτική και από αργά το βράδυ στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στη Θεσσαλία, θα είναι έντονα. Στα νότια λίγες νεφώσεις αυξημένες από το απόγευμα.

Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους 5 με 6 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα νότια σε νότιους 5 με 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στα δυτικά, τη Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα ισχυρά φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία και από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες καθώς και το βράδυ στα Δωδεκάνησα, μικρής διάρκειας καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα