ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από σήμερα - Πολικός αεροχείμαρρος βάζει στην κατάψυξη τη χώρα (pics)

Καιρός σήμερα 19/1
Η σημερινή πρόγνωση του καιρού
In Τime

Καιρός σήμερα: Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με τους μετεωρολόγους να περιμένουν την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 07 με 08 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς και μόνο κατά τόπους στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Από τις απογευματινές ώρες γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τη νύχτα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός την Πέμπτη

Στις περισσότερες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-01-2022
Αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-01-2022
Στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα ανατολικά να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά δυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-01-2022 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-01-2022
Στα δυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις παροδικά πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η πτώση θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ντάφης στο Newsbomb.gr: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια το νέο κύμα»

Survivor Spoiler: Βαριές κουβέντες από Μυριέλλα και Κατσαούνη – Απών ο Βαλάντης από το Συμβούλιο

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες