ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός: Έρχεται καύσωνας από την Ευρώπη - Πόσο θα κρατήσει και πού θα «χτυπήσουν» τα 40άρια

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται καύσωνας από την Ευρώπη - Πόσο θα κρατήσει και πού θα «χτυπήσουν»
Φτάνει στην Ελλάδα ο καύσωνας που συνεχίζει να πλήττει την Ευρώπη και κυρίως χώρες στα δυτικά της ηπείρου.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Σε κλοιό παρατεταμένου καύσωνα μπαίνει η χώρα αυτή τη βδομάδα σύμφωνα με τα όσα είπε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr.

Κύμα καύσωνα, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία μάλιστα αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του μήνα, έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Στη χώρα μας αναμένεται να φτάσει o μεγάλος καύσωνας που μαίνεται στη δυτική Ευρώπη καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

«Ο καύσωνας που ξεκινά από αύριο, έρχεται από την Ευρώπη αλλά είναι πιο εξασθενημένος σε σχέση με αυτές τις θερμοκρασίες. Αύριο περιμένουμε καλοκαιρία, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά και στην Κρήτη τους 36 με 37, στην Αττική 36 με 37, στη Θεσσαλονίκη 35 με 36, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου», είπε ο κ. Αρνιακός στο Newsbomb.gr.

Ο μεγάλος καύσωνας θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς.

«Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά αγγίζοντας τους 40 με 41 βαθμούς στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Ίδιες θα είναι οι θερμοκρασίες και την Κυριακή», πρόσθεσε.

Τέλος, η ύφεση του καύσωνα θα έρθει μετά το τέλος Ιουλίου.

«Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία η παρατεταμένη ζέστη θα κρατήσει από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου», κατέληξε ο κ. Αρνιακός.

Ο καιρός την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου αναμένονται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 38, στη Θεσσαλία από 21 έως 39, στην Ήπειρο από 20 έως 36, στη Στερεά από 19 έως 38, στην Πελοπόννησο από 19 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 39, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 και στην Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέσα στο Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα 25/07 και την Τρίτη 26/07

Σύμφωνα με το meteo.gr, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρατεταμένη περίοδος υψηλών θερμοκρασιών

Παράλληλα, σε βίντεο που αναρτήθηκε από τo meteo, παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ του Σαββάτου 30/07

Καύσωνας διαρκείας με 40άρια έως τις 5 Αυγούστου - Καρέ καρέ η τάση

Νωρίτερα σήμερα, το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS το οποίο κατέγραψε την έλευση πολύ θερμών αερίων μαζών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο καύσωνας διαρκείας θα απασχολήσει την χώρα μας από την Παρασκευή και τουλάχιστον έως και τις 5 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις