ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλα τα Βαλκάνια τα επόμενα 24ωρα

Πιθανή μία κακοκαιρία στα Βαλκάνια το επόμενο Σαββατοκύριακο επηρεάζοντας και την Ελλάδα, λέει ο Σάκης Αραναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για βαρομετρικό, το οποίο θα πλήξει τα Βαλκάνια χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν ξεκαθαρίσει τα στοιχεία.

Σε ανάρτησή του τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ο έμπειρος προγνώστης καιρού σημείωνε πως έρχεται μία «νέα κατεβασιά αρκετά ψυχρών αέριων μαζών στα Βαλκάνια».

«Μετά την σταδιακή στροφή των ανέμων κυρίως από την Τρίτη σε νοτιάδες και την άνοδο της θερμοκρασίας και τις τοπικές βροχές που αυτοί αναμένεται να φέρουν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως και την Παρασκευή, ενδιαφέρον για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο παρουσιάζει το "τρέξιμο" του έγκυρου προγνωστικού μοντέλου της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, UKMO όπου θέλει νέα κατεβασιά αρκετά ψυχρών αερίων μαζών στα Βαλκάνια!!!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε νέα ανάρτηση το πρωί της Τρίτης 21/11 ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με την πιθανή κακοκαιρία, προειδοποιώντας μάλιστα όσους πρόκειται να ταξιδέψουν - και όχι μόνο - στα Βαλκάνια ή στη χώρα μας καθώς, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να φέρει θυελλώδεις ανέμους, δυνατές βροχές τοπικά αλλά και χιόνια κυρίως στα ορεινά τμήματα, ενώ μίλησε για πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση.

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής-πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουμε συννεφιά με βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα αλλά και τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Την Πέμπτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος, με τοπικές βροχές, σκηνικό το οποίο θα παραμείνει και την Παρασκευή, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά.

Το Σάββατο νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει στη χώρα μας με βροχές στα δυτικά, τα νοτιοδυτικά αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα.