ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιαννόπουλος: «Επισήμως χειμώνας από το Σάββατο» - Πού θα δούμε καταιγίδες και χιόνια

Καιρός - Γιαννόπουλος: «Επισήμως χειμώνας από το Σάββατο» - Πού θα δούμε καταιγίδες και χιόνια

Πρόσκαιρη επιδέινωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης. Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλάει στο Newsbomb.gr και προειδοποιεί για ένα έντονο σύστημα που θα φέρει και επισήμως τον χειμώνα στη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ μέχρι και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Από αύριο αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, μια τυπική φθινοπωρινή αλλαγή με καταιγίδες από σήμερα το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τα δυτικά και θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλάει στο Newsbomb.gr για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκινούν από σήμερα το βράδυ, τονίζοντας ότι από το Σάββατο αναμένεται η μεγάλη αλλαγή του καιρικού σκηνικού, η οποία ήρθε για να μείνει.

Σχετικά με τα φαινόμενα που αναμένονται σε λίγες ώρες δήλωσε: «Επιδείνωση τυπική φθινοπωρινή από σήμερα το βράδυ στη δυτική Ελλάδα. Θα έχουμε καταιγίδες και στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Δεν είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Θα βρέξει και σε άλλες περιοχές όπως την Κρήτη, τη Θράκη και τη Θεσσαλία»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο στην Αττική: «Πρόσκαιρες βροχές ή και πρόσκαιρη καταιγίδα αναμένονται στην πρωτεύουσα με καλές θερμοκρασίες».

Στη νότια χώρα από την Στερεά Ελλάδα και κάτω η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 με 23 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 24 βαθμούς. Στα πελάγη θα πνέουν νοτιάδες 6-7 μποφόρ. Η επιδείνωση αυτή θα κρατήσει ως το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι «την Πέμπτη και την Παρασκευή παραμένουν οι νοτιάδες και κάποιες βροχές και μπόρες στο ανατολικό Αιγαίο»

Και επισήμως χειμώνας από το Σάββατο

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr το σύστημα που θα έχει έντονα χαρακτηριστικά είναι του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου.

«Το σύστημα αυτό θα έχει βροχές και καταιγίδες και αργότερα το βράδυ θυελλώδεις ανέμου και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Θα χιονίσει εκτιμώ και στα Καλάβρυτα για πρώτη φορά φέτος και θα ρίξει τη θερμοκρασία καθώς το πέρασμα του συστήματος αυτού είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου αλλά το κρύο θα έρθει για να μείνει. «Δεν θα ξαναδούμε 22 βαθμούς στην Αθήνα. Την Κυριακή θα έχει ήλιο αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες. Το κρύο αγριεύει λίγο πριν του Αγίου Ανδρέα. Συνήθως μετά τη γιορτή έρχεται το κρύο».

Με λίγα λόγια… «επισήμως χειμώνας» όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος με τις θερμοκρασίες να μην περνάνε ξανά τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΣΩ WINDY: