ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα - Το «έστρωσε» στη Βόρεια Ελλάδα

Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα - Το «έστρωσε» στη Βόρεια Ελλάδα
Χιόνια στη Δράμα
EUROKINISSI

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα ενώ στα λευκά ντύθηκαν ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας - Αλλαγή του καιρού αύριο με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Θυελλώδεις βοριάδες επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και παραμένουν στο Αιγαίο σήμερα Κυριακή 17/12. Η πτώση της θερμοκρασίας, το τσουχτερό κρύο και ο παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας ενώ από το μεσημέρι προς το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.

Στους -4.8 °C έπεσε η θερμοκρασία στο Σέλι το πρωί της Κυριακής 17/12, τιμή που αποτελεί την ελάχιστη της ημέρας για τη χώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου.

elaxistes-thermokrasies.jpg
meteo

Τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 17/12 και στην Πάρνηθα.

Όπως είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12-13 βαθμούς ενώ στα ορεινά αναμενόταν χιονόπτωση χωρίς ωστόσο να γίνει έντονο το φαινόμενο.

Το «έστρωσε» στη Βόρεια Ελλάδα

Πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα «ντύθηκαν» στα λευκά με πολλές όμορφες εικόνες. Το χιόνι μάλιστα στο Νυμφαίο έφτασε το 1,5 μέτρο.

Με το χιόνι να απλώνεται στα ορεινά, τα χιονοδρομικά κέντρα άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχονται κόσμο. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι άνοιξε το σαλέ του ενώ σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν και οι πίστες. Για ακόμα μια φορά άργησαν να ανοίξουν τα χιονοδρομικά καθώς τα χιόνια πέφτουν πιο αργά τα τελευταία χρόνια.

Ουράνιο τόξο «χρωμάτισε» την Αττική - Δείτε μαγικές εικόνες

Ουράνιο τόξο ξεπήδηξε στον ουρανό της Αθήνας το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.

Το μετεωρολογικό φαινόμενο που εντυπωσιάζει πάντα όταν εμφανίζεται δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 08:00 που ο ήλιος ξεπρόβαλε από την ανατολή και δυτικά από τη μεριά της Πάρνηθας σημειώνονταν βροχοπτώσεις.

Δείτε τις μαγικές εικόνες:

Ο καιρός αύριο: Βελτίωση με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα λίγων βροχών μέχρι το πρωί στην Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη όπου μέχρι το πρωί είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Παγετός θα επικρατήσει τη νύχτα και νωρίς στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 10-11, στην Ήπειρο από -1 έως 13-14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14-16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 15-16 έως βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα επικρατήσουν πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.