ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Καμπανάκι» μετεωρολόγων για τον επικείμενο χειμώνα - Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Αττική

Καιρός: «Καμπανάκι» μετεωρολόγων για τον επικείμενο χειμώνα - Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Αττική

Το κρύο ήρθε για να μείνει με τον καιρό να αλλάζει και δύο κύματα ψύχους να είναι προ των πυλών - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Από αύριο Τρίτη 9 Ιανουαρίου αναμένονται δύο κύματα ψύχους να επηρεάσουν τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση μέχρι και 8 βαθμούς και οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να ξεπεράσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ. Στην κακοκαιρία που είναι προ των πυλών κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι καταιγίδες, χιονοπτώσεις και τα πεδινά.

Μαρουσάκης: Τα πρώτα χιόνια στην Αττική

Το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη μια μέτριας έντασης ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει τη χώρα μας φέρνοντας τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα για την ανατολική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αν και σύντομης διάρκειας αυτό το ψυχρό κύμα, θα καταφέρει να ντύσει στα λευκά αξιοπρεπώς αρκετά ορεινά – ημιορεινά τμήματα της χώρας μας χαρίζοντας τον χορό των χιονονιφάδων και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω. Έτσι λοιπόν για όσους το λέει η καρδούλα τους μπορούν μέσα στην Τετάρτη να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού να δουν στη χειρότερη τις χιονονιφάδες να πέφτουν π.χ κορυφές Υμηττού και στην καλύτερη αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού π.χ στα ψηλά της Πάρνηθας.

Ο καιρός, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν είναι μόνο χιόνια…έτσι λοιπόν αυτή η νέα κακοκαιρία θα φέρει θυελλώδεις και παγερούς βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Αυτή η ψυχρή εισβολή δεν θα είναι η μόνη που θα μας απασχολήσει αυτή την εβδομάδα μιας και προς το τέλος της ένα νέο ισχυρότερο ψυχρό κύμα θα «χτυπήσει» την πόρτα της χώρας μας όπου ίσως δούμε τον λευκό επισκέπτη και σε πιο χαμηλά υψόμετρα π.χ βόρεια προάστια Αττικής.

Γιαννόπουλος: Αναμένονται χιόνια πιθανόν και στην Πάρνηθα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο αλλά πιθανόν και στην Πάρνηθα ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό και την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, ενώ το δεύτερο κύμα ψύχους αναμένεται την Παρασκευή 12/1 με τη θερμοκρασία να πέφτει κι άλλο και τους ισχυρούς ανέμους να επιστρέφουν στο Αιγαίο.

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ορεινά της Αττικής, όπως επίσης και τα βόρεια προάστια, τα οποία δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά.

Κολυδάς: Αναμένονται δύο ψυχρές εισβολές

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κύριο Θοδωρή Κολυδά βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι την Τρίτη, την Τετάρτη και το Σάββατο.

Δύο ψυχρές εισβολές θα γίνουν την Τρίτη και την Τετάρτη και ακόμα μια από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μέση πτώση κατά πέντε με έξι βαθμούς.

Διάφορες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο ωστόσο θα ακολουθήσει επανεκτίμηση από την ΕΜΥ, μέσα στην εβδομάδα.