ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ηρεμία πριν τη.... «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» που έρχεται από την Κυριακή

Καιρός: Ηρεμία πριν τη.... «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» που έρχεται από την Κυριακή

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με πρόσκαιρη επιδείνωση από την Κυριακή - Θα πέσουν χιόνια και στην Αττική

Σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στη Θράκη και στο Νότιο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως13, στην Ήπειρο από -2 έως 15, στη Θεσσαλία από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 14-16, στα Επτάνησα από 4 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 13 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Σάκης Αρναούτογλου: Λιακάδα την Παρασκευή - Έρχονται χιόνια από την Κυριακή

Περισσότερη ηλιοφάνεια αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ οι άνεμοι δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, εκτός από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, όπου χρειάζεται προσοχή μέχρι και την Κυριακή.

Η μέρα θα κυλήσει χωρίς φαινόμενα, με λιακάδα μέχρι το απόγευμα και ξάστερο ουρανό τη νύχτα, ενώ στα νότια νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα της χώρας υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες νωρίς το απόγευμα.

Το Σάββατο αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με κάποιες συννεφιές στην περιοχή του Αιγαίου, όπου μετά το μεσημέρι μπορεί να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, βορειότερα τμήματα της Θράκης, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι αρκετά ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ.

Την Κυριακή οι νεφώσεις θα ενταθούν με τοπικές μπόρες στις Κυκλάδες τα βόρεια τμήματα της Κρήτης, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια, ενώ τοπικές μπόρες χιονιού θα πέσουν στα 350 με 500 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο. Στην Κρήτη μπόρες χιονιού στα 850 μέτρα και άνω.

Τη Δευτέρα θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις στη βορειοδυτική Στερεά, Βοιωτία και Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Εύβοια, τα βόρεια της Αττικής, σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα, ενώ στα νησιά βροχές και χιόνια στα ορεινά. Την Τρίτη θα σημειωθούν εκ νέου χιονοπτώσεις, ενώ από την Κυριακή θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Μαρουσάκης: Έρχεται «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα»

Την Κυριακή (28/1) νέο κύμα ψύχους με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα «εισβάλλει» από τα Βαλκάνια.

Το νέο ψύχος δεν θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή θα «χτυπήσει» κυρίως στο Αιγαίο. Η Αττική και η Εύβοια θα επηρεαστούν και πρόκειται να έχουμε χιονοπτώσεις, βροχές και χιονόνερο. Το φαινόμενο είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Για «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τις περιοχές που θα επηρεαστούν να είναι οι ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Το ψυχρό κύμα θα ξεκινήσει με πιο ήπια χαρακτηριστικά το Σάββατο και θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη.