ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καύσωνας στην Ελλάδα; Για δείτε αυτό πρώτα! (pic)

Καιρός: Καύσωνας στην Ελλάδα; Για δείτε αυτό πρώτα! (pic)

Καιρός | Καύσωνας: Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και ήδη αρκετός κόσμος διαμαρτύρεται εξαιτίας της ζέστης, ενώ ακούγεται πολύ συχνά ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Μάλλον, όχι! Ήδη έγκυροι μετεωρολόγοι, όπως ο Σάκης Αρναούτογλου, εμφανίζονται ιδιαίτερα ψύχραιμοι ως προς την εκτίμηση της καιρικής κατάστασης, με βάση τις θερμοκρασίες που επικρατούν.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα που ανάρτησε ο γνωστός μετεωρολόγος στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, οι Έλληνες μάλλον δεν θα πρέπει να παραπονιούνται, γιατί στην παρούσα χρονική στιγμή η χώρα δεν βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα.

Αντιθέτως, οι θερμοκρασίες είναι απολύτως φυσιολογικές για την εποχή και το μήνα που διανύουμε.

Κι επειδή, μονίμως η πλειονότητα των Ελλήνων μένουν με το παράπονο ότι υποφέρουν από τη ζέστη, καλό θα ήταν να δουν στον ίδιο πίνακα τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη μακρινή Νορβηγία.

Τη στιγμή, λοιπόν, που στην Λάρισα η θερμοκρασία την Τετάρτη (18/07/2018) έδειχνε 34,8 βαθμούς Κελσίου, στην πόλη Ντραγκ-Αλουόχτα της Νορβηγίας ο υδράργυρος χτυπούσε «κόκκινο», με τη θερμοκρασία να δείχνει 33,4 βαθμούς!

Για μια χώρα, επομένως, της Σκανδιναβίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος του έτους επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, μπορούμε να πούμε πως, πράγματι, οι κάτοικοί της υποφέρουν από τον καύσωνα, καθώς δεν είναι συνηθισμένοι σε τόση ζέστη.

Συνεπώς, μήπως θα πρέπει να μην παραπονιόμαστε τόσο πολύ για τη ζέστη;

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr τον σχετικό πίνακα και ξανασκεφτείτε το…