ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας φοιτητής

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας φοιτητής

Ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους ξένους φοιτητές που είχαν προσαχθεί τα μεσάνυχτα αφέθηκε ο Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν του απήγγειλε καμία κατηγορία.

Δεν είναι γνωστή η απάντηση στο ερώτημα αν η ασφάλεια θα προχωρήσει ή όχι σε διαδικασία απέλασης των ξένων φοιτητών που προσήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τις διαμαρτυρίες.

Ο Γιώργος Ιατρίδης είναι ο 25χρονος φοιτητής που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες υποκίνησης διαδηλώσεων.

Στην Κωνσταντινούπολη διαμένει το τελευταίο διάστημα ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, κατάγεται από το Ηράκλειο και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο Έλληνας φοιτητής ήταν από τους ανθρώπους που έστελναν ανταποκρίσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να παρακαμφθούν οι προσπάθειες παραπληροφόρησης για τα γεγονότα στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, σε δημοσιογραφικούς κύκλους της Κωνσταντινούπολης συζητιέται το ενδεχόμενο η σύλληψη του Ιατρίδη να υποδείχτηκε στην τουρκική αστυνομία από τους «κεμαλικούς» της αντιπολίτευσης, καθώς υπήρξαν προσπάθειες πρόκληση έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τις προηγούμενες ημέρες με τη διοχέτευση αναληθών πληροφοριών.

Ο νεαρός Έλληνας είναι επίσης ο διαχειριστής του ιστότοπου alexiptoto.com.

Από την Τυνησία τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Βόρεια Αφρική όπου και ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψή του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε τη σύλληψη Έλληνα στην πλατεία Ταξίμ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί επτά ξένοι για εμπλοκή στα επεισόδια, χωρίς διπλωματικό διαβατήριο και εξήγησε ότι εξετάζεται πως βρέθηκαν στις διαδηλώσεις, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης: