ΕΛΛΑΔΑ

Υπεράσπιση Ζήγρα: Αν ομολογούσε το 2004 θα το έστελναν στο ψυχιατρείο!

Υπεράσπιση Ζήγρα: Αν ομολογούσε το 2004 θα το έστελναν στο ψυχιατρείο!

Τον ισχυρισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου ότι ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας είναι τρελός και ότι χρήζει ούτε λίγο, ούτε πολύ ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αντέκρουσε ο συνήγορος υπεράσπισης του τονίζοντας ότι «η αλήθεια λύτρωσε τον εντολέα του και αυτή είναι η θεραπεία της ψυχής του».

Θέλοντας μάλιστα να καταδείξει ότι οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι τουλάχιστον προκλητικοί ο συνήγορος του Ν. Ζήγρα κ. Γκαρίπης τόνισε ότι ο εντολέας του επέλεξε συνειδητά να ομολογήσει αντί να ζητά κάτι αντίστοιχο (σ.σ ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη), για μια «μαχήτρια του φωτός» (σ.σ Βίκυ Σταμάτη), που «δεν ήξερε πώς μπήκαν στον λογαριασμό της χρήματα από τον εξάδελφο του τότε εραστή της», όπως και για εκείνον (σ.σ Γιάννη Σμπώκο) «που διάβαζε μαντινάδες και ιστορίες για γίδια στα Ανώγεια».

Ο κ. Γκαρίπης απαντώντας δε στην ερώτηση του του εισαγγελέα της έδρας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο για ποιό λόγο ο Ν. Ζήγρας δεν πήγε νωρίτερα στη δικαιοσύνη δεδομένου ότι «Κομνά Τράκα (σ.σ γραφείο Τσοχατζόπουλου) – Ευελπίδων είναι μόλις 1000 μέτρα» είπε: «Το 2004 ο υπουργός ήταν πανίσχυρος. Ο Ζήγρας δεν είχε κανένα στήριγμα. Συνεπώς όσα μέτρα είναι Κομνά Τράκα- Ευελπίδων άλλα τόσα είναι Κομνά Τράκα –Αιγινήτειο. Εκεί θα ήταν ο Ζήγρας σήμερα...»

Η αγόρευση του κ. Γκαρίπη και ειδικά η αναφορά στη Βίκυ Σταμάτη, προκάλεσε για μια ακόμη φορά την έντονη αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Ψεύδεσθε ασύστολα! Αυτή είναι η δική σας αλήθεια, και προσπαθείτε να μας την επιβάλετε.. Λέτε ψεύδη, συστηματικά, κατασκευασμένα, έχετε σκοπιμότητες, φαίνεται καθαρά, το καταλαβαίνει ο κόσμος».

Ωστόσο ο συνήγορος του Ζήγρα επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ομολογίας του εντολέα του ζητώντας από το δικαστήριο να εκτιμήσει εμπράκτως τη συνεισφορά του στην αποκάλυψη της αληθείας για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Σε επίπεδο ηθικής, ο Ζήγρας έχει εκτίσει την ποινή του, έχει μετανοήσει. Σε επίπεδο κοινωνίας, πολλοί ζητούν την αποφυλάκισή του. Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπονομεύει τα θεμέλια της ποινικής διαδικασίας» τόνισε ο συνήγορος του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Γκαρίπης ανέφερε ακόμη ότι «ουδεμία συναλλαγή του Ν. Ζήγρα υπήρξε με τον ανακριτή της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή όπως υποστηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος». Και αυτό διότι -σύμφωνα με το συνήγορο - ο ανακριτής του ξεκαθάρισε (του Ζήγρα) από την πρώτη στιγμή πως ό, τι και να αποκαλύψει δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί. «Η δημοκρατία μας πρέπει να στήσει άγαλμα στον ανακριτή μόνο και μόνο για τις πιέσεις που δέχθηκε σε αυτή την υπόθεση» τόνισε ο ίδιος.

«Ο Ζήγρας παρεξηγήθηκε για τη στάση που ακολούθησε όπως και εγώ άλλωστε. Και εσείς εδώ στο δικαστήριο είπατε πως όποιος ακουμπάει το Ζήγρα λερώνεται. Ακόμη και στη φυλακή ο Ζήγρας θεωρείται ρουφιάνος είναι ξένο σώμα και εκεί. Όμως πολλά αποκαλύφθηκαν χάρη σε αυτόν» συνέχισε ο κ. Γκαρίπης και κάλεσε το δικαστήριο με την απόφασή του «να απαντήσει στο ερώτημα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται στο εξής οι περιπτώσεις ανθρώπων σαν το Ν. Ζήγρα».

Διαβάστε επίσης:

«Η λογίστρια του Άκη ήταν εξαρτημένη»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς ο Σμπώκος έγινε... «βοσκός» για τον Άκη

Υπεράσπιση Άκη: Το σπίτι στην Αρεοπαγίτου δεν είναι παλάτι!

Σκληρή μάχη να μην επιστρέψουν η Βίκυ και η Αρετή στη φυλακή

Πολιτική Αγωγή: ο Άκης εξευτέλισε διεθνώς την πατρίδα του!

Άκης σε πολιτική αγωγή: Να με λέτε υπουργό. Δεν είμαστε φιλαράκια

Συνήγορος Άκη: Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχουν κι άλλα ποσά σε πολλές γωνιές της γης!