ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχουν κι άλλα ποσά σε πολλές γωνιές της γης!

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχουν κι άλλα ποσά σε πολλές γωνιές της γης!

Στις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και στο ρόλο των κατασκευαστών όπλων και των μεσαζόντων αναφέρθηκαν σήμερα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

«Το 1996 μετά τα Ίμια ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά εξοπλιστικών σε εξωπραγματικό πόσο. Αγοράζαμε όπλα από το ράφι Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται. Καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο», είπε ο Διονύσης Κολοβός, πρώτος εκ της ομάδας που εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο.

Και πρόσθεσε πως τότε πίστευαν ότι θα παραμείνουν ανεξιχνίαστα όλα αυτά, αλλά "οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία".

Στη συνέχεια ο κ. Κολοβός αναφέρθηκε στον τρόπο προώθησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο στην υπόθεση των υποβρυχίων Γιάννη Μπέλτσιο ως αφανή εταίρο του πρώην Υπουργού.

Τσοχατζόπουλος: Προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στο ΥΕΘΑ. Δεν είμαι διατεθειμένος να κάτσω να ακούσω τέτοια λόγια. Να προσέχετε τι λέτε.

Πρόεδρος: Θα σημειώνετε χωρίς να διακόπτετε την πολιτική αγωγή.

Η δεύτερη δικηγόρος πολιτικής αγωγής Aργυρία Φανουράκη επικαλούμενη έγγραφα της δικογραφίας είπε ότι δόθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έφτασαν στον Τσοχατζόπουλο ακόμα και μέσα σε μαύρες βαλίτσες. "Τα μετρητά αυτά ήταν το μέσο για την πολυτελή διαβίωση του Τσοχατζόπουλου, του Ζηγρα και των οικογενειών τους". Η δικηγόρος τόνισε δε ότι "υπάρχουν και άλλα ποσά ,σπαρμένα σε πάρα πολλές γωνίες της γης ". "Ποιος έχει αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν μας λέει κανείς και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα;"

Ο Νίκος Ζήγρας ήταν η κουρτίνα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το πρώτο βιολί και το δεξί χερι του πρώην Υπουργού", είπε η συνήγορος του δημόσιου Ουρανιά Μενδρινού για τον εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του Τσοχατζόπουλου, αναγνωρίζοντας όμως ότι ο κατηγορούμενος βοήθησε σημαντικά το έργο της Δικαιοσύνης με τις αποκαλύψεις του.

Και η Αρετή Τσοχατζοπούλου όμως, συμφώνα με την δικηγόρο ήξερε για τα μαύρα χρήματα. Είπε όμως ότι η στάση της δείχνει γενναιότητα " σε αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της, ο οποίος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για καμία πράξη.

Βλέπει τον πατέρα της να ικετεύει καθημερινά τους δικαστές για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη και ούτε μισή φόρα να κάνει το ίδιο για το παιδί του ,που είναι και η ίδια μητέρα 3 ανηλίκων παιδιών".

«Σαν δεν ντρέπεστε» ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο πρώην Υπουργός αντέδρασε και στην αναφορά εκ μέρους της πολιτικής αγωγής για τον ρόλο της Βίκυς Σταμάτη και τις πολυτελείς αγορές της.

"Έκανε φιλότιμες προσπάθειες - είπε η πολιτική αγωγή - να πείσει ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ανάλγητων δημοσιευμάτων και ότι εκείνη έκανε αγορές της μέσης Ελληνίδας. Η μέση Ελληνίδα όμως δεν κάνει επισκευές 1.300.000 ευρώ σε σπίτι που δεν της ανήκει, ούτε έχει τζιπ 80.000 ευρώ".

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας: Ο Άκης σχεδίαζε εταιρεία χρηματαποστολών για τις μίζες

Μόνο το 1999 ο Άκης επένδυσε 2 δισ. δραχμές