ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο το 1999 ο Άκης επένδυσε 2 δισ. δραχμές

Μόνο το 1999 ο Άκης επένδυσε 2 δισ. δραχμές

«Συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας του λευκού κολάρου…», είπε οαναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας Π. Παναγιωτόπουλος.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα από το ακροατήριο έκλεισε η αγόρευση του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου όταν ευχήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου να είναι καταδικαστική για τον πρώην υπουργό.

Ο εισαγγελέας εξέφρασε την ευχή αυτή αφού προηγουμένως αρίθμησε τις αγορές της Torcaso, πίσω από την οποία -κατά την κατηγορία- βρισκόταν ο Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με αυτές μόνο το 1999 ο Άκης επένδυσε 2 δισεκατομμύρια δραχμές ενώ ήταν εν ενεργεία υπουργός .

«Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή. Εύχομαι αυτή να είναι και η απόφαση του δικαστηρίου σας».

«Συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας του λευκού κολάρου…»

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας Π. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρωθυπουργεύων και παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας «συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας του λευκού κολάρου…».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο πρώην υπουργός εγκατέστη στη θέση αυτή για να υπηρετήσει το λαό και όχι για να αυξήσει την περιουσία του. Η δωροληψία πολιτικών και η ανηθικότητα βρίσκουν εμπόδιο και φρούριο την ελληνική δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία. Η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική ,τα κακουργήματα δεν είναι πολιτικά, η δίκη δεν έχει έρεισμα πολιτικό».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας: Ο Άκης σχεδίαζε εταιρεία χρηματαποστολών για τις μίζες