ΕΛΛΑΔΑ

«Η λογίστρια του Άκη ήταν εξαρτημένη»

«Η λογίστρια του Άκη ήταν εξαρτημένη»

Παραφράζοντας μια γνωστή φράση του Ρουσσώ "για όλες τις δυστυχίες της κατηγορούμενης ευθύνεται η υπερβολική εμπιστοσύνη στις απόψεις των άλλων" ο δικηγόρος Γιώργος Κροκίδας σκιαγράφησε την εντολέα του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ως εξαρτημένη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

"Απέκτησε τέτοια επιβολή πάνω της που της ήταν αδύνατον να σκεφτεί ως μέσος άνθρωπος" τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι η Λαμπροπούλου ενεπλάκη στην υπόθεση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Νίκο Ζήγρα και " χρησιμοποιήθηκε με τον πλέον ανάλγητο τρόπο ανάλογα με τις ορέξεις του Τσοχατζόπουλου, συνεπικουρούνο από τον Ζήγρα. Πίστευαν ότι η Λαμπροπούλου δε θα τους εκθέσει. Δεν έφταναν όμως μέχρι το σημείο να την εμπιστεύονται για να διαχειρίζεται τα χρήματα τους. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία αμφιβολία ότι όπως τα πήρε τα οδήγησε εκεί που της επέδειξαν. Ούτε ένα ευρώ δεν ενσωματώθηκε στην προσωπική της περιουσία".

Ο δικηγόρος τόνισε ακόμα ότι η κατηγορουμένη αισθάνεται συντριβή και νιώθει τύψεις για ότι έκανε γιατί δεν μπορούσε να αντισταθεί σε ένα σύμβολο, για το οποίο αισθανόταν ευγνωμοσύνη γιατί την εμπιστευόταν να χειριστεί τις υποθέσεις.

Ο δικηγόρος ζήτησε από το Δικαστήριο να τις αποδώσει τις ευθύνες που τις αναλογούν. Παράλληλα τόνισε ότι οι συγκατηγορούμενοι της ( εννοώντας Άκη-Ζήγρα) με συνεχείς παρεμβάσεις τους προσπάθησαν να την πείσουν να μην διαφοροποιηθεί.

Εκείνη θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδώσει πράξεις άλλων. Είχε πει στη ΓΑΔΑ στο δικηγόρο της "δεν μπορώ να τους κάνω κακό". Η κυρία Λαμπρόπουλου τόνισε ο δικηγόρος "συγκάλυψε τον πρώην υπουργό και τον Ζηγρα όχι την παράνομη περιουσία". Μάλιστα ο κ. Κροκίδας χαρακτήρισε άνανδρο εκ μέρους συγκατηγορουμένων της, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Ζηγρα, να την εμπλέκουν και να λένε ότι ήξερα όλα τα μυστικά του Τσοχατζόπουλου ενώ γνώριζε ότι της εμφάνιζε Τσοχατζόπουλος και τίποτα περισσότερο.