ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνήγορος Άκη: Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται

Συνήγορος Άκη: Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται

Απάντηση στην εισήγηση του αναπληρωτή εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος κατά την αγόρευσή του εξέφρασε την άποψη πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρέπει να κλειστεί διά βίου στη φυλακή, έδωσε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού.

«Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται στο ποινικό μας δίκαιο και δεν έχει θέση σε εισαγγελική πρόταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, ενώ έκανε λόγο για «γηπεδιακή ατμόσφαιρα» όταν μετά την αγόρευση του αναπληρωτή Εισαγγελέα, το ακροατήριο χειροκρότησε.

«Να μείνει δικαστήριο, να μη γίνει λαοδικείο», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος, για τη αναφορά του αναπληρωτή Εισαγγελέα στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

«Η οικογένεια μου μέτρησε έξι νεκρούς στον Γοργοπόταμο. Δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνάει το χέρι. Εγώ θίγομαι ως Έλλην πολίτης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παγορόπουλος απάντησε και στην Εισαγγελέα Γεωργία Αδεηλίνη που τον χαρακτήρισε «συμπαθή δικηγόρο».

«Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν είμαι συμπαθής ή αντιπαθής. Αυτός που κάθεται εδώ, κύριοι, σε αυτή τη συγκυρία θέλει κότσια. Υπερασπίζομαι τον κ. Τσοχατζόπουλο με την καρδιά μου, γιατί πιστεύω στο Σύνταγμα και τους νομούς», είπε ο κ. Παγορόπουλος.